Elazığ'da Talepler Karşılanmıyor

Elazığ'da 24 Ocak ve 6 Şubat depremlerinin ardından TOKİ tarafından kısa sürede yapılan güvenli konutlar Elazığ'ın deprem dirençli bir kent haline gelmesine büyük katkı sağladı ancak ilimiz yetkilileri daha sonraki süreçte oluşan talepleri bir türlü karşılayamadı.

Elazığ'da Talepler Karşılanmıyor

Elazığ’da sayısı 30 bine yaklaşan TOKİ konutları vatandaşların güvenli ve konforlu limanı oldu. Canhıraş bir mücadeleyle kısa bir sürede Elazığ bu konutlar sayesinde depremlerin izinden kurtuldu ancak TOKİ’nin bu hızına ilimiz yetkilileri yetişemedi. İlçe büyüklüğünde yaşam alanı oluşturan TOKİ’nin yanında Elazığ’daki bu alanlarda cami, sosyal tesis ve market gibi alanlar yapılmadığı için de şikayet konusu olmaya devam ediyor.

Elazığ'da Talepler Karşılanmıyor

Whatsapp ihbar hattımıza gelen bir sorun ise yine bu konuyla alakalı. Aksaray Mahallesi’ndeki vatandaşlar güvenli konutlarından memnun olurken market ve fırın olmamasından dolayı mağduriyet yaşadıklarını dile getiriyorlar. İşte vatandaşın bize ilettiği o mesaj:

“Aksaray Mahallesine yapılan TOKİ konutlarında yaşıyoruz. Güvenli konutlarımıza kavuştuk ancak market ve fırın gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız yerler bulunmuyor. Konutlarımızın tamamı dolu. Burada fırın da yapıldı ancak bir türlü faaliyete geçmedi. Yetkililerden destek bekliyoruz. Bu kadar basit ihtiyaçlar için çarşıya gitmek istemiyoruz.”