Elazığ'da Ramazan Ayında Siparişler Katlandı

Elazığ'da ramazan ayının gelmesiyle talep 2- 3 kat arttı.

Elazığ'da Ramazan Ayında Siparişler Katlandı

Elazığ’da iftarını   köz ateşinde pişmiş yemekle açmak isteyen vatandaşların sayısı diğer günlere göre ikiye hatta üçe katlanırken Elazığlı fırıncıları siparişleri yetiştirme telaşı sardı.

Elazığ'da Ramazan Ayında Siparişler Katlandı

Ramazan ayında iş yerlerinin bulunduğu konum nedeniyle ekmek satışlarının azaldığını fakat yemek pişirmek isteyen vatandaş sayısının bir hayli artığını ifade eden Kapalı Çarşı Beşiktaş fırını işletmecisi Mehmet Karakaya “Çarşı fırını olduğumuz için oruç tutmaya başladığımızdan beri tezgah da ekmek satışımız azaldı. Buna karşılık yemek pişirim sayımız çok arttı. Birçok farklı yemek getiriliyor hepsinin pişme süresi farklı oluyor. Farklı zamanlarda fırına atılan yemekler oluyor. Pişirmede ara sıra zorlanıyoruz ama; çok şükür geçtiğimiz bir hafta içinde hiçbir vatandaşımızı geri çevirmeden yemeklerini de tam kıvamında pişirerek vatandaşlarımızı mutlu bir şekilde işyerimizden gönderdik” dedi.

Elazığ'da Ramazan Ayında Siparişler Katlandı

Vatandaşımız Yemeğini Erken Getirsin Mağdur Olmasın

Karakaya “Vatandaşlar yemeklerini erken getirirlerse o yemek tam kıvamında pişer. Erken götürsek yemeğimiz bayatlar soğur endişesi var. Bir iki saatle yemek bayatlamaz ve biz hiçbir vatandaşımızı yemeğini ısıtmadan göndermiyoruz. İftarda yine sıcak yemeklerini yiyebilirler. Pişme süresi uzun bir yemek iftara bir iki saat kala getirilirse istemeyrek de geri gönderiyoruz. O yemek pişmez ya da ekmek çıkaracağımız için ocakta yer olmuyor. Bu da bir esnaf olarak bizi üzüyor. Vatandaşlarımız bunları düşünerek fırına siparişlerini erken getirsinler” diye konuştu.