Elazığ'da Pazardan Devam…
Her hafta olduğu gibi yine Elazığ'ın pazar nabzını tutmaya devam ediyoruz.
Şehir merkezimizde bulunan ve Elazığlı vatandaşlar tarafından yoğun talep gören semt pazarları fiyatlar konusundan zincir marketlerin tam tersine vatandaşın yanında olmaya devam ediyor.
Eylül ayının gelmesiyle son demlerini yaşayan Elazığ mahsulleri pazardaki yerlerini koruyor. Peki Pazar tezgahlarında fiyatlar ne durumda vatandaşlar fiyatlar konusunda ne kadar memnun?
Uzun yıllardır pazarcılık yapan Şeref Bey: “ Yaz başından bu yana sebze fiyatları oldukça hareketli geçti. Zaman zaman fiyat düşüşleri oldu, zaman zamanda tam tersine fiyatlarda artışlar oldu.
Şuan sezon sonuna doğru geldik. Fiyatlar çok uygun olmasa da alınabilir durumda pazara gelen vatandaş illaki poşetlerini dolduracaktır. Marketlerden ziyade Pazar daha uygun ve daha taze oluyor vatandaşlarımız pazarları tercih etsinler” şeklinde konuştu.
Pazarcı Ahmet Bey: “ Sezon bitmek üzere özellikle Elazığ’ın yerli ürünleri giderek azalmaya başladı. Fiyatlar konusunda vatandaşlar biraz daha rahat olabilir.
Fiyatlar öyle çok pahalı değil bugün gidip marketten almaya kalktığınızda sebzede meyvede hem pahalı hem de taze olma konusunda çok iyi değil” dedi.
İŞTE PAZARIN GÜNCEL FİYATLARI:
Domates(kg): 6 TL
Biber (kg): 7,50 TL
Dolmalık Biber(kg): 12 TL
Kırmızı Biber(kg): 20 TL
Patlıcan(kg): 10 TL
Limon(kg): 10 TL
Salatalık(kg): 7,50 TL
Taze Fasülye(kg): 30TL
Üzüm(kg): 20 TL
Kavun Tanesi(kg): 20 TL
Karpuz(kg): 5 TL
Patates (kg): 8,50 TL
Soğan (kg): 7,50 TL