Elazığ'da Özlenen Tablo

Elazığ'da heyelan riski bulunan Maden ilçesinde yapılacak çalışmaları ve vatandaşların beklentileri için şehir edata tek ses olmuş durumda.

Elazığ'da Özlenen Tablo

Elazığ’ın Maden ilçesinde, maden işletmeleri tarafından ilçeye risk olacak şekilde bırakılan maden pasası yüzünden ilçe büyük bir risk altında kalmıştı. Geçmişte bu sorun için parti ayrımı gözetmeksizin 5 Milletvekili de tek ses olarak bu sorunun çözümü için gerekenin yapılacağını açıklamıştı.

İlçede en büyük beklenti firmanın pasayı taşıyarak riski ortadan kaldırması ve hasar gören ev ve işyerlerinin yeniden yapılması. Bu doğrultuda şehrin tek ses olmasının ilk somut meyvesi ortaya çıktı ve geçtiğimiz günlerde Elazığ’a gelen Murat Kurum’un da etkisiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri şehrimize geldi. Bakanlık yetkililerine Elazığ adeta tek ses olarak eşlik etti.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Maden Belediye Başkanı Musa Orhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilileri ve ilimiz kurum müdürleri hep birlikte Maden ilçesine giderek vatandaşların sorun, talep ve beklentilerini dinledi.

Yapılan bu toplantının sorunların çözümüne büyük bir katkı sağlaması bekleniyor.