Elazığ'da ömür uzatmanın formülü bulundu

Elazığ merkeze bağlı Yedigöze Köyünde yaşayan Tuba Bahçeci sabun üretiminin yanı sıra kozalak şurubu yapımına devam ediyor.

Elazığ'da ömür uzatmanın formülü bulundu

 Merkeze bağlı Yedigöze Köyü’ndeki bahçesinde yetiştirdiği meyve, sebze ve aromatik bitkileri kullanarak doğal sabun üretimine başlayan iki çocuk annesi Tuba Bahçeci bahçesinde yaptığı çam kozalak şurubunun faydalarını bizlerle paylaştı.

ŞURUP YILIN BELİRLİ ZAMANLARINDA HAZIRLANMAKTADIR

Tuba BAHÇECİ,” Bu şurup yılın ancak belirli zamanlarında hazırlanabilmektedir. Bunun nedeni, bu özel şurubun yalnızca taze, yeşil renkli, kurumamış, ufak ebatlı çam kozalakları ile hazırlanıyor olmasıdır.

Odun ateşinde saatlerce kaynatılan özenle toplanmış bebek kozalaklardan elde edilen kozalak şurupları her derde deva.

Çam kozalağı şurubu, doğal lezzeti ve kendine özgü tadı ile ilgi çeken besinlerden biridir. Çam ağaçlarındaki kozalaklardan elde edilen bu amber renkli şurup, tatlı ve ormanın esansını anımsatan bir lezzete sahiptir.

Astım ve bronşit gibi akciğer rahatsızlıklarının dindirilmesinde destekleyici ürün olarak kullanılan kozalak şurubu, içeriğindeki mineraller ile bağışıklık güçlendirici etkiye sahiptir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının önüne geçer. Balgam söktürücüdür. Ağız içi florayı düzenleyip diş ve diş eti problemlerine yardımcı olur. Sinirleri yumuşatır ve uykusuzluğu giderir. Cildi yatıştırır ve yeniler. Sağlıklı saçlara kavuşmaya yardımcı olur. Kan sıkılaştırıcı özelliği sahiptir. Yüksek tansiyonun düşmesine yardım eder. Kozalak şurubu zararlı serbest radikalleri temizler” dedi.

Herkesin doğal ürünlere yöneldiğini belirten Bahçeci” Pandemi süresinde insanların doğal ürünlere karşı hayli fazla ilgisi arttı. O yüzden doğal ürünler olan sabunlara da rağbet arttı herkes sipariş verip sabun alıyordu. Ve alan herkeste memnun kalıyor” dedi.