Elazığ'da ne alan ne veren razı

Elazığ'da vatandaşların yüksek olması nedeniyle dert yandığı minibüs ücretleri için esnaflar da fiyatın düşük olmasından şikayetçi. Esnaflar masrafların çok fazla olduğunu, maliyetlerin çok arttığını belirterek vatandaşlardan anlayış beklediklerini dile getirdiler.

Elazığ'da ne alan ne veren razı

Hakimiyet Haber, şehrin sorun ve sıkıntılarını gündem getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Abdullahpaşa Minibüsçülerine mikrofon uzattık. İşte esnafların sorun ve beklentileri:

Muhabirlerimize vatandaşlardan anlayış beklediklerini dile getiren bir esnaf: “Minibüslerin kalabalık olması fiyatlardan kaynaklanıyor. Şimdi millet diyor ki çok yolcu alıyorsunuz, zam yapıyorsun ama sizin gideriniz sadece lastiğiniz ve yakıtınız. Ben sanayiye 400 bin TL masrafta bulundum. Bu masrafı kaç yıla çıkartabilirsiniz? En fazla iki sene, üç sene. Burada çoğu milletin borcu, harcı, gideri var. Bizim şu an üst model arabalarımızın hepsi klimasını açar ama eski araçlara baktığımızda klima yok. Takılmıyor bazı araçlarımıza, yolcularımızın bunu anlayışla karşılaması lazım.” şeklinde konuştu.

Elazığ'da ne alan ne veren razı

“KURALSIZLIK ELAZIĞ TRAFİĞİNİ DAHA KÖTÜ HALE GETİRİYOR”

Elazığ’da kuralsızlığın trafiği daha da çileli bir hale getirdiğini belirten bir diğer esnaf ise “En başta trafik sıkıntımız var. Minibüs güzergahına araçlar park ediyor. Durağın girişi çıkışını çok etkiliyor. Müşterilerimiz beklemek zorunda kalıyor. Biz arabaları yanaştırana kadar trafik kötü şekilde etkileniyor ve bunu dışarıdan gören vatandaşlarımız minibüs durağı kötü görüntü aksettirmiş oluyoruz. Aslında bizlik bir konu yok. Tüm durakların içine araçlar park ediyor. Mesela TEDAŞ önü simit fırını, TEDAŞ’tan sonra Ziraat bankası, Kanal boyuna kadar belediyenin önüne kadar araçlar orada başı buyruk bir şekilde park etmiş gidiyor. Biz yolcumuzu indiremiyoruz orta şeritte indirmek zorunda kalıyoruz. Arkadan gelenle sıkıntı yaşıyoruz, korna çalıyor, adamlar haline kızıyor. Biz yolu kapatmış oluyoruz ama bizim de indirecek yerimiz yok. Belediye otobüslerle sıkıntılarımız var. Bizim şu Yemişliğe çalışan otobüslerin hepsi bizim yol güzergahımızı kullanıyor. Yani bir saatte birçok otobüs bizim Malatya caddesinden geçiyor. Bu Malatya caddesinden geçen tüm otobüsler bizim işimizi olumsuz yönde etkilemiş oluyor. Mesela bir alt caddeden geçmiş olsa bizim yolcu birikimimiz biraz daha fazla olacak ama onların hepsi her yere giden, Galericiler Sitesine giden otobüs bile bizim güzergahımızı kullanıyor. Haliyle bu da bizim işimizi düşürüyor.” dedi.

“HEP GERİYE GİDERİZ”

Bir diğer esnaf ise denetimlerin yeterli olmadığını belirterek: “Minibüsçü esnafının çok sıkıntısı var. İlk öncelikle yollarımız. Bu konuda belediyeden çok şikayetçiyiz. Gittiğimiz bütün güzergahlarda her tarafta çalışma var. En basit örneği Pazartesi Pazarının oradan geliyoruz, gelemiyoruz. Gidiş geliş güzergahlarımız sağ taraflı, sol taraflı her tarafta araç parkı var. Emniyet bir şey yapmıyor, belediye bir şey yapmıyor. Arıyoruz çözüm yok. Ne yapacağımızı şaşırdık artık. Sorunlar bunlardan ibaret. Yani buna Şoförler cemiyetinin de el atması lazım. Sonuçta biz bir başkan seçmişiz tek taraflı olmaz. Hizmet götüreceksen ütün duraklara bütün işlere götüreceksin. Yani bu şekilde maalesef ilerleyiş olmaz, hep geriye gideriz.” şeklinde konuştu.

Elazığ'da ne alan ne veren razı