Elazığ'da muhtarlardan 'deprem konutları' tepkisi

TOKİ'nin Karşıyaka'daki konutları satışa çıkarmasının ardından Elazığ'da muhtarlardan teslim edilemeyen konutlar için 'Nerede Konutlar' tepkisi...

Elazığ'da muhtarlardan 'deprem konutları' tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depreminin ardından Elazığ adeta bir şantiye alanına döndü ve TOKİ tarafından şehrin birçok yerinde konutlar yapılmaya başlandı. İlk süreçte yıl sonuna kadar tamamının teslim edileceği söylenen deprem konutlarında teslimat tarihleriyle ilgili birçok değişiklik yaşandı.

8 BİN KONUT NEREDE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tamamlanan deprem konutlarının teslimi ve yapılan çalışmaların incelenmesi için Elazığ'a gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında bazı konutların teslimi yapıldı ama bahsi geçen 8 bin konutun hala teslim edilmediği biliniyor. Yine aynı zamanda şuana kadar sadece 2500 konutun teslimatının yapıldığı da bilinenler arasında.

Ancak geçtiğimiz gün TOKİ bir duyuru yayımlayarak Karşıyaka Mahallesi'nde yapımı tamamlanan ve hak sahiplerinden fazla kalan konutları satışa çıkardı. Satışa çıkarılan TOKİ konutlarının, deprem öncesi konutlar gibi 'sosyal konut' statüsünde satılacağı öğrenildi.

TOKİ'nin bu uygulamasına muhtarlar tepki gösterdi. Elazığ'da birçok muhtar sosyal medya hesaplarından ortak bir açıklama yayımlayarak 'Nerede Konutlar' diyerek tepkilerini dile getirdiler. İşte o paylaşım:

"TOKİ, karşıyaka konutlarını satışa çıkarmış, 
Depremin üzerinden bir yıl geçti 
Zar zor 2500 konut teslim edilebildi. 
Depremzedeler dışarıda, 
Kiralar uçmuş,
Mevsim kış, 
Havalar soğuk, 
Konteynırda hayat yok 
Ama Konutlar satışta(!)
Ocakta 8.000 konutun teslim edileceği konuşuluyordu marta 3 gün kaldı
Nerde konutlar?
Biten varsa siz satın, 
Biz dışarıda bekleriz sorun yok!"