Elazığ'da Muhtarlar Ortak Açıklama Yaptı

Elazığ'da 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle yapılacak olan etkinlikler iptal edildi.

Elazığ'da Muhtarlar Ortak Açıklama Yaptı

Gazze olayları nedeniyle 3 gün Milli Yas ilan edilmesi nedeniyle iptal edilen etkinlikle alakalı açıklamalarda bulunan Elazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ahmet Gül,

“Bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü. Her yıl olduğu gibi bugün de muhtarlar günü münasebetiyle birçok etkinlik düzenleyecektik. Fakat son günlerde İsrail’in Filistin’deki kardeşlerimize yapmış olduğu saldırılar ve nihayetinde son olarak bir hastaneyi bombalamak kaydıyla, birçok kadın ve çocuğun şehit edilmesi nedeniyle ülkemizde 3 günlük yas ilan edildi. Biz de bu nedenle Valiliğimize talepte bulunarak, etkinliklerin iptal edilmesi için başvuruda bulunduk. Sağ olsunlar Vali Bey duyarlı davranarak etkinliklerimizin iptaline karar verdiler ve etkinliklerimiz iptal oldu.

Bizim bugün asıl burada bulunma amacımız işgalci katil İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde, çocuk kadın demeden, masum ve mazlum Filistinli Müslüman kardeşlerimiz üzerine vahşice yapmakta olduğu katliamları protesto etmek, Siyonist, vahşi İsrail’i ve onun iş birlikçisi ABD’yi ve bütün bunlar olurken sessiz kalanlar kınamak için toplandık. Elimizden duadan başka bir şey gelmemesinin acısını en derinden hissederken Müslüman devletleri de bizim gibi çaresizlik içinde görmenin üzüntüsünü ve kahrını yaşıyoruz. Şunu biliyoruz ki Allah hiçbir zaman zalimin yaptığı zulmü yanına bırakmaz. Ama şu da bir gerçek, o masum çocukların, kadınların ahı bugün bütün bunlar olurken hiçbir şey yapmayanları da vuracaktır. Bugün bu katil sürülerinin önü alınamaz engellenemez ise yarın çok geç olacaktır.” şeklinde konuştu.