'Elazığ'da Müdürler Çalışmıyor'

Salıbaba Mahalle Muhtarı Hacı Güneş, Mahallenin sorun, sıkıntı ve beklentilerini Hakimiyet Gazetesi'ne anlattı.

'Elazığ'da Müdürler Çalışmıyor'

Mahalle’nin en büyük beklentilerinin kavşak ve yol çalışmaları ile kentsel dönüşüm olduğunu belirten Muhat Hacı Güneş, Salıbaba sakinlerinin artık tahammüllerinin kalmadığını ve mahalleye acilen sahip çıkılması gerektiğini aktardı. İşte Muhtar Güneş’in açıklamasından öne çıkan başlıklar:

“MAHALLEMİZ DEPREMLERDEN ÇOK BÜYÜK HASAR ALDI”

'Elazığ'da Müdürler Çalışmıyor'2020 ve 2023 depremlerinden büyük bir ölçüde etkilenen Salıbabanın harabe bir duruma geldiğinden yakınan Muhtar Güneş: “Elazığ’ın sorunlarını gündeme getirdikleri için Hakimiyet Gazetesi’ni takdir ediyoruz. Sorunlarımızı dile getirerek yetkili kişilere ulaştırmamıza fırsat verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Sizin gibi güler yüzlü basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz. Salıbaba mahallesi Elazığ’a şehir merkezinde en yakın mahallelerden biridir. Mahallemiz 2020 ve 2023 depremlerinde çok büyük hasar aldı. Salıbaba mahallesinde beş yüze yakın konutumuz hasar aldı. Sonrasında da ağır hasarlı evler çıktı. Vatandaşlarımız terk etti. Bazıları TOKİ’lere gitti, bazıları başka şehirlere gitti. Şu anda Salıbaba Mahallesi harabe bir durumdadır.” dedi.

“SÜREKLİ KAZALAR OLUYOR”

Beklenti olan kavşağın bir türlü yapılmamasından kaynaklı olarak sürekli kazalar meydana geldiğini belirten Hacı Güneş: “Sürekli kazalar oluyor. Bir ışıklandırma çalışması bekliyoruz. Elazığ’a gelen Valiler gideni aratıyor. Erkaya Yırık Valimiz olsun Ömer Toraman olsun. Şimdiki yeni Valimizle de geçen günlerde tartıştık zaten. Bir toplantıda tartıştık. Dedik ki Cuma namazını da Salıbaba’da kılın. Salıbaba mağdur bir mahalledir. Gelin bazı sorunları vatandaşlarımız sizlere dile getirsinler. Siz de yukarılara bildirin. Yetkiniz varsa imza hakkınız varsa veya ödenek hakkınız varsa siz  bunları dile getirin. Salıbaba gece kondu bölgesidir. Acilen bir kentsel dönüşüme ihtiyacı vardır. Bu kavşağın sorunu sorunları vardır inanın yanı mağdur bir mahalledir Salı Baba’ya siyasilerimiz bakmıyor.” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM TOKİ ELİYLE YAPILSIN”

Salıbaba mahallesinin en büyük beklentisinin TOKİ eliyle gerçekleştirilecek bir kentsel dönüşüm çalışması olduğunu vurgulayan Güneş: “Ak Parti kurulduğundan beri Elazığ’da yerel yönetim Ak Parti’de. Biz de bu sistemin insanlarıyız. Bu zamana kadar en  fazla mağdur edilen mahallede Salıbaba mahallesidir. Salıbaba mahallesine hiçbir hizmet doğru dürüst gelmemiştir. Kaldırımlarıyla yeraltı sorunlarıyla mücadele ediyoruz. Altyapı çalışmalarına yeni başlanılmış. Şimdi Salıbaba’da vatandaşları toparlayalım bir arsa fiyatı belirleyelim. Vatandaşlarımızla yapacağımız konutlarımızın da fiyatlarını belirleyelim. Alacaksa alacak verecekse verecek. TOKİ ile anlaşalım ve Salıbaba’nın kentsel dönüşüm sorununu çözelim. Yoksa bu sorun başka  bir şekilde çözülecek durumda değil.” ifadelerini kullandı.

“KAVŞAK SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

Mahallenin bir diğer beklentisinin kavşak çalışmaları olduğuna değinen Muhtar Hacı Güneş, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Belediye Başkanımız dedi ki  ‘kavşakta bir evimiz var. Bu ev bir sorun ve  şu anda mahkemelik. Bu kavşağı açmamız için çok mücadele ettim. Hele ki Keresteciler sokaktaki kavşak benim eserimdir. Kimse bunu inkar edemez. Yarısını Süleyman Selmanoğlu başkanımla yaptım. Yarısını Mücahit başkanımla yaptım. Yarısını Şahin Şerifoğulları başkanımla yaptım. Elazığ’ın trafiğini yüzde on hafiflettik. Çünkü çevre yolundan ve Bingöl’den Muş’tan, gelip de Şehir hastanesine gidenler, şehir merkezine gidenler burayı kullanıyor. Şehir merkezini kullanmıyorlar. Elazığ’ın trafiği de hafifliyor. Bu tür kavşaklara ihtiyacımız vardı. Zaten kavşağı olmayan bir ilin büyük fabrikası olmaz. Büyükşehir olmaz.”

“MÜDÜRLER ÇALIŞMIYOR”

Açıklamasında bürokrasiye yönelik eleştirilerde de bulunan Güneş: “En büyük beklentilerimiz kavşağımızın açılması ve kentsel dönüşümün gelmesi. Bir taziye evi, bir cami sözü de vardı. Murat Kurum bakanımız iki defa Salıbaba’ya geldi. Hakikaten Salıbaba’nın hizmete ihtiyacı var. Yönetici yok, birim müdürleri çalışmıyor, kurum müdürleri çalışmıyor. Hele ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü zaten sadece Salıbaba’ya değil tüm Elazığ’a darbe vurdu. Milleti mahkemelik etti, haklarını veremedi. Sağlıklı personel gönderip ağır hasarları konutları yerinde kontrol edemedi. Şu anda Salıbaba’da inanın 50-60 arası ağır hasarlı ev var. Adam hak sahibi olmuş anahtarını almış ama evleri terk etmemişler. Kalkın arkadaşım buna bir açıklama getirin. El birliğiyle emniyetimizden ve valimizle beraber bu işin ucundan tutun. Ağır hasarlı hak sahibi olan vatandaşlarımız evleri boşaltsınlar. Mahallemiz ortaya çıksın. Bakalım kimler kalacak, hangi evler kalacak, hangi evler kalmayacak. Şimdi bu evlerde hırsızlık olayları ve müstehcen olaylar oluyor, anlatamıyoruz. Bunlar yapılırsa emniyetimizin yükü de hafifler dedik. Bu evlerimizden hak sahibi olanlar, anahtarını alanlar ve mahkemesiz olan insanlar evleri boşaltsın. Bu mahalleyi terk edip gitsinler.” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ MAHALLEMİZE GETİRELİM”

Salıbaba sakinlerinin tahammül seviyelerinin düştüğüne değinen Güneş: “Salıbaba şehre yakın bir mesafede, sağlam zemini olan bir mahalledir. Kentsel dönüşümü mahallemize getirelim.  Vatandaşlarımız bize ve siyasetçilerimize hakaret etmesin. Bazen vatandaşlar geliyor, ‘Elazığ sahipsizdir, bu mahalle sahipsizdir’ diye veryansın ediyor. Herkes kendisine düşen görevi yapsa zaten Elazığ’ımızın sorunları kalmayacak.” dedi.

“SUBAY LOJMANLARI YIKILIP YEŞİL ALAN YAPILMALI”

'Elazığ'da Müdürler Çalışmıyor'Muhtar Hacı Güneş, bir diğer talebi olan Subay Lojmanlarına ilişkin olarak şunları söyledi: “Karşıyaka, Çatalçeşme, Aksaray’ın bazı bölümleri Hicret mahallesinin bazı bölümleri, Esentepe mahallelerimiz kentsel dönüşüm bekliyor. Öte yandan subay lojmanlarının acil olarak yıkılması gerekiyor. Bu yapılırsa İcadiye Mahallesi, Mustafa Paşa Mahallesi ve Sanayi mahallesinde bir rahatlama olur. Daha sonra burayı bir yeşil alan veya sosyal tesis halinde şehrimize kazandırabiliriz.”

“SALIBABA’YA ACİLEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Vatandaşların yöneticilerden şikayetçi olduğuna değinen Hacı Güneş, “Salıbaba’nın şu andaki haline bakın. Yaşanılır bir mahalle değil. Vatandaşlarımız hep alt tabakadan. Burada yaşayanların çoğunluğu Malatya’dan, Maraş’tan  gelip buralara yerleşen kişilerdir. Suriyelilerdir. Zaten parayı bulan gidip Ulukent’te, Doğukent’te doğal gazlı binalarda, evlerde yaşıyorlar. Burada kim kalacak? Alt tabakadaki insanlar kalacak. Emekli insanlar, aciz insanlar kalacak. Salıbaba’dan çıkamayan insanlar kalacak. İnşallah Salıbabayı da belirli bir yerlere getireceğiz. Yani millet yöneticilere beddua ediyor. Diyorlar ki ‘böyle bir yöneticilik olur mu? böyle bir hizmet olur mu?’ Salıbaba’ya acilen destek olmalarını bekliyoruz.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.