Elazığ'da Mangalın da Eski Tadı Kalmadı

Hayat pahalılığı her sektörde olduğu gibi mangalcıların vazgeçilmezi olan beyaz eti de vurdu.

Elazığ'da Mangalın da Eski Tadı Kalmadı

TÜİK verilerine göre tavuk eti üretimi bir önceki yıla oranla yaklaşık  % 20 azalırken en büyük sebebinin artan hayat pahalılığı ile birlikte vatandaşın alım gücünün düşmesi olarak gösteriliyor.

Elazığ'da Mangalın da Eski Tadı kalmadı

Elazığ’da beyaz et ürünleri satan Yaşam tavukçuluktan Selami Baysak satışların yaz aylarına göre önemli oranda düştüğünü söyledi. Baysak “ 23 yıldır esnaflık yapıyorum hiç görmediğim günlük yüksek cirolara geçtiğimiz yaz aylarında ulaştım. Bunun en sebebi şehrimiz nüfusunun depremzedeler ile aşırı bir şekilde artması ve ilimiz ekonomisine her yıl önemli katkıları olan yurt dışında yaşayan gurbetçiler diye adlandırdığımız vatandaşlarımız geliyor. İnsan nüfusundan dolayı işimiz bizim adımıza iyi geçti. Şuan yaz aylarındaki işlerimiz tabi ki yok. Çok şükür tezgahımız da dönüyor. Ben işyeri sahibi olarak halimden şikayetçi değilim. Vatandaş cephesinden bakarsak o tarafta sıkıntı büyük. Vatandaşlarımızın gelir düzeyi belli mangal yapmak için daha çok ucuz olduğu için beyaz et almayı tercih ediyorlar. Hayat pahalılığı ister istemez vatandaşın cebine yansıdı. Eskiden mangala gidecek kişilere 5-6 kilodan az ürün satmazdık. 3-4 kiloya hatta bazı müşterilerimizde daha az satın almaya başladılar. Temennimiz vatandaşın alım gücünün yeniden eski seviyelerine dönmesi ve bolca istediği ürünü tüketmeleridir” diye konuştu. 

Elazığ'da Mangalın da Eski Tadı kalmadı

Öte yandan tavuk kilogram fiyatları şöyle;  yemeklik tavuk 20 lira, tavuk ciğer 40 lira, bütün tavuk 65 lira, pirzola ve kanat 110 lira,  göğüs ise 115 liradan satılıyor.