Elazığ'da LGS'ye girecek öğrencilere önemli tavsiyeler

Elazığ'da özel bir eğitim kurumunda Rehberlik Öğretmeni olarak görev yapan Beyzanur Yelmen, LGS'ye girecek öğrencilere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Elazığ'da LGS'ye girecek öğrencilere önemli  tavsiyeler

A Kalem kurs merkezi rehber öğretmenlerinden Beyzanur Yelmen bu yıl LGS’ye girecek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Yelmen gazetemize yaptığı özel açıklamada “ 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı hayırlı uğurlu olsun. Bilindiği gibi yen başlangıçlar, kişide heyecan ve merak uyandırır. Bunun yanı sıra yeniliklere uyum sağlama kısmında sıkıntı yaşayabilirler. Çünkü öğrencilerimiz ergenlik döneminde olduğu için duygusal açıdan çalkantılı bir süreç geçirmektedir. Bu dönem içerisinde akademik olarak da kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Akademik açıdan öğrencilerimizin uyumunun daha kolay olması için dönemin başından itibaren düzenli ders çalışmalarının önem teşkil ettiği onlara anlatmalıyız. Bu konuda velilerin desteği de çok önemli. Tabi ki bunu öğrenciyi sık boğaz ederek yargılayan ve sorgulayan söylemlerde bulunarak yapmamalıyız. Zira bu öğrencilerde genellikle olumsuz sonuç olarak karşımıza çıkar” dedi.

Elazığ'da LGS'ye girecek öğrencilere önemli  tavsiyeler

ÖNCELİK TEKNOLOJİ DİYETİ OLMALI 

Yelmen “Ebeveynlerin en zorlandığı konulardan biri de teknolojik aletlerle geçirdikleri sürenin kısıtlanmaması ve bunun düzenli hale getirilmemesi evde geçirilen sürede öğrencilerin yapacakları bir şeyin olmadığını söyleyerek teknolojik aletlere daha çok yönelmektedir. Bunu daha az hale indirgemek için çocukların eğitim kurumlarında geçirdikleri süreyi arttırmaları gerekmektedir. Öğrenci, öğretmen, ebeveyn üçlüsü koordineli bir halde olursa bu süreci atlatmak daha kolay olacaktır. Unutulmamalıdır ki hazırlık yılı yoğun ve stresli geçen bir süreçtir. Bu süreçte öğrenciyle olumlu iletişim kurarak yanında olunduğu hissettirilmelidir. En önemlisi yaşı kaç olursa olsun çocuklara sevginin gösterilmesinden kaçınılmamalıdır. Sevildiğini hissettirmek çocuklara güven verir. Bu da akademik başarılarına olumlu etki yapar. Tüm öğrencilere sağlıklı, mutlu ve huzurlu dolu bir eğitim yılı dilerim” ifadelerini kullandı.

Elazığ'da LGS'ye girecek öğrencilere önemli  tavsiyeler