Elazığ'da Kış Çiçekleri Olanlar Dikkat!

Elâzığ' da çiçekçiler kış aylarında çiçek bakımında hava durumunun önemli bir etken olduğunu belirterek kış türleri hakkında bilgiler verdi.

Elazığ'da Kış Çiçekleri Olanlar Dikkat!

Kış aylarına girilmesi ile vatandaşların evlerinde bakımını yaptığı çiçekler mevsime göre değişkenlik gösteriyor.

Elazığ'da Kış Çiçekleri Olanlar Dikkat!

Çiçekçiler, evinde kış dönemine uygun çiçek bakımını yapan vatandaşlara bazı tavsiyelerde bulundu. Elâzığ’da uzun yıllardır çiçekçilik işiyle uğraşan Hamit Ateş, kış aylarında sıklamen ve süs lahanası adındaki çiçeklerin soğuğa en dayanıklı çiçekler olduğunu ve tercih edilmesi durumunda bakımının kolay olacağını belirtirken; kış çiçeklerinin evlerin balkonunda bırakılmaması uyarısı yaparak, insanın rahat yaşayabildiği oda şartlarında bu çiçeklerin de yaşayabileceğini ifade etti.

Elazığ'da Kış Çiçekleri Olanlar Dikkat!

Kış şartlarına göre çiçeklerin evde bakımı yapılabileceğini dile getiren Ateş, “Kışın sıklamen ve süs lahanası dediğimiz çiçekler soğuğa dayanıklıdır. Bunun yanında kaktüs cinsleri vardır. Bu kaktüs cinsleri kışa oldukça dayanıklıdır. Tabi ki sıcaklık eksi 15 derece olmaması lazım. Şehrimizin kış havasına göre yetiştirilir. Süs lahanası bitkisi kabristanlarda kullanılıyor. Bitki dışarda balkonda kalmayacak. Ev içinde odalarda kalması lazım. Eğer ki balkonda kalırsa şehirde eksi 15 dereceye düştüğü için çiçek zarar görebilir. İnsan nerede rahat ediyorsa çiçekler de orada rahat edebilir. Kış çiçekleri daha çok soğuk odalarda muhafaza edilebilir. Bu çiçekler sıcak olduğu zaman kendini bırakıyor. O yüzden buna dikkat edip daha soğuk, serin neresi varsa orada kullanılabilir” dedi.