Elazığ'da İşçilerini Tehdit Eden Eti Krom'un Sahibi Ali Rıza Yıldırım Kimdir?

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom, Yıldırımlar Holding sahibi olan Ali Rıza Yıldırım, konuşma yaptığı bir video nedeniyle Türkiye'nin gündemine düştü. Çalışanlarının maaş ve isteklerine sert tepki veren Ali Rıza Yıldırım, 'Yarın herkesi kapının önüne koyarım' şeklinde konuştu. Peki Ali Rıza Yıldırım kimdir, nereli ve ne iş yapar? İşte detaylar.

Elazığ'da İşçilerini Tehdit Eden Eti Krom'un Sahibi Ali Rıza Yıldırım Kimdir?

 Peki Ali Rıza Yıldırım kimdir, nereli ve ne iş yapar? İşte detaylar.

ALİ RIZA YILDIRIM KİMDİR?

YILDIRIM Şirketler Grubu’nun sanayi ve ticaret faaliyetlerini oluşturan temel girişimlerin öncüsü olan Ali Rıza Yıldırım, çalışma hayatına 1970 yılında başlamıştır. İş dünyasındaki 55 yıllık deneyimiyle, YILDIRIM Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

29 Mayıs 1957 tarihinde Sivas’ta dünyaya gelen Ali Rıza YILDIRIM, babası Garip Yıldırım’ın 1963 yılında Samsun’da kurduğu, inşaat malzemeleri ticareti yapan "Garip YILDIRIM ve Oğulları" firması sayesinde, erken yaşlarda iş hayatıyla tanışmıştır. Kariyerinin ilk döneminde satış ve pazarlama alanına odaklanmış, Yıldırım ailesinin en büyük oğlu olarak üstlendiği girişimcilik ile firmanın faaliyetlerinin büyümesinden ve çeşitlenmesinden sorumlu olmuştur.

ALİ RIZA YILDIRIM NE İŞ YAPIYOR?

Ali Rıza Yıldırım'ın sahibi olduğu Yıldırımlar Holding, Metaller ve Madencilik, Limanlar ve Terminaller, Gübreler ve Kimyasallar, Enerji Gücü, Nakliye ve Lojistik, Enerji Emtiaları, Uluslararası Ticaret, Finansal Yatırımlar ve Beykoz Kundura dallarında farklı şirketleriyle iş yapıyor.