Elazığ'da her yerde karşımızı çıkıyorlar, önlemi kim alacak?

Elazığ'da son aylarda sayılarında büyük bir artış yaşanan yaban domuzları, doğal yaşam alanlarında yiyecek bulamadıkları için artık yerleşim yerlerine inmeye başladı. Hemen her gün bir sürüyle karşılaşan vatandaşlar, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Elazığ'da her yerde karşımızı çıkıyorlar, önlemi kim alacak?

Kent merkezine kadar inip bağ ve bahçelere büyük zarar vermeye başlayan domuzlar, vatandaşları kara kara düşündürmeye başladı. Bahçelere dadanan ve ağaçlara zarar veren domuz sürülerinin özellikle sabah saatlerinde göründüğünü ifade eden vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

Özellikle insanların yaşam alanlarına kadar inen ve insanlara aldırış etmeden sürü halinde gezen domuzlar, hem çiftçilerin korkulu rüyası olurken hem de tarıma büyük zarar veriyor. 

Geçmiş yıllara göre oldukça fazla artış yaşanan domuzlara karşı ilgili kurumların nasıl bir yol alacağı merak ediliyor. Bu gidişle özellikle yaz aylarında bağı ve bahçesi olan vatandaşların, domuzların talanına karşı çaresiz kalacağı ifade ediliyor.

Elazığ'da her yerde karşımızı çıkıyorlar, önlemi kim alacak?Elazığ'da her yerde karşımızı çıkıyorlar, önlemi kim alacak?