Elazığ'da Güvende Olmanın İpuçları

Elazığ'da 45 yıllık çilingir ustası Mehmet Yumurtacı, hırsızlık olaylarından vatandaşlar etkilenmemesi için uyarılarda bulundu.

Elazığ'da Güvende Olmanın İpuçları

Ülkemizde ve Elazığ’da  hırsızlık olayları en fazla yaşanan asayiş olaylarının başında geliyor. İlimizde 45 yıldır çilingir  faaliyeti yürüten Mehmet usta vatandaşların  hırsızlık gibi  üzücü olayları yaşamamaları  noktasında  tavsiyelerde bulundu.  Mehmet usta “Kapıdan giren hırsızların en sevdiği şey kapıların kilitli olmamasıdır.  Vatandaşlarımızın en büyük hatası, 5 dakikalığına komşuya gidiyorum, markete gidip geleceğim diyerek kapılarını kilitlemeleridir. Ne olursa olsun kapılarının alt ve üst kısmını üçer defa kilitlemeli evlerinde ise yine gece uyumadan içeriden aynı şekilde kilitlemeleri gerekiyor. Bunların yanı sıra ev ve özellikle işyerlerine alarm taktırmalarını öneriyorum. Alarm ve varsa güvenlik kameraları hırsızlık olayları   önemli caydırıcı özelliğe sahiptir” dedi.

Elazığ'da Güvende Olmanın İpuçları

Mehmet usta “Doğrama kapılar maalesef birkaç tornavida darbesiyle açılma ihtimalleri var.  Kapıların sağlam olması bu tür olayların önlenmesi adına önemlidir. Bazı kapıları kartla ya da pet şişeleri keserek de açabiliyorlar. Kapınızın sağlam olması bu tür olayları da engeller” diye konuştu.

Elazığ'da Güvende Olmanın İpuçları