Elazığ'da gerçeğini alamayan sahtesine koşuyor

Altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı imitasyon ürünlere ilgi oldukça arttı.

Elazığ'da gerçeğini alamayan sahtesine koşuyor

Elazığ’da imitasyon ürünü satan Murtaza Bey imitasyon nedir? Arz talep durumu nasıl? Kimler neden imitasyon ürün kullanıyor? Gibi soruları Hakimiyet için cevapladı.

“GERÇEK ALTINDAN AYIRT EDİLEMİYOR”

İşletme sahibi Murtaza Bey: “İmitasyon Bire bir kuyumcu modelleriyle yapılan takılar. Kuyumcu atölyesinde bire bir işçilikle yaptığımız yalnız kullandığımız malzeme altın çelik. Görüntü ses ağırlığına kadar bire bir yaparız. Gerçek altından kesinlikle ayırt edilmiyor bile. Altın fiyatların yükselişiyle beraber imitasyona ilgi oldukça arttı. İşçilikli ürünler çok var bilirsiniz kuyumcu modellerinde. Artık insanlar yatırımlık altın almak istiyor. Has altına, külçe altına yöneliyorlar takı aksesuar için imitasyon tercih ediyorlar.” Şeklinde konuştu.

Elazığ'da gerçeğini alamayan sahtesine koşuyor

“VATANDAŞLAR ZARAR ETMEK İSTEMİYOR”

Murtaza Bey: “50 Bin liralık herhangi bir künyeden bahsedelim 10 bin lira işçilik var. Müşteri bunu aldığı zaman 10 bin lira zarar etmek istemiyor. Bu sebepten ötürü normal parasını götürüp külçe altına has altına yatırımlık işçilik olmayan ürünlere veriyor. Kadınlar takı, aksesuar için gelip imitasyon alıyorlar. Hem zarar etmemiş oluyorlar hem de herkesin gücüne uygun, ekonomisine uygun oldukça rağbet gören bir üründür. Elazığ’da bu işi yapan ilk kişi biziz. Kuyumcu modelleri üzerine her şey var elimizde. Müşterilerimiz geldiği zaman ne isterlerse var olmayan üründe hemen yapıp teslim ediyoruz. İşçilik aynı bire bir sarraflar atölyelerinde altını işler gibi çeliği işliyorlar çelik üzerine altın kaplama yapıp bize teslim ediyorlar bizde rafa koyup satışını yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Elazığ'da gerçeğini alamayan sahtesine koşuyor

İMİTAYSON ÜRÜNLER OLDUKÇA UCUZ

 Son olarak şunları dile getiren Murtaza Bey: “150 TL'den 100 liradan başlıyor. Modeline göre işçiliğine göre sonuçta bunlarda da işçilik var. Fiyat artıyor. Mağazamızda bulunan en pahalı ürün 1500 lira civarında. O da çok büyük işlemi akıtma setler. Bilezik grubu baktığımız zaman 150, 200, 300lira Kalınlığına enine göre değişiyor. Bunun tabii bir maddi bir değeri yok. Tekrardan altın bozma olayı yok. Bu sadece altının yerini doldurmak için. Bazı müşterilerimiz diyelim bir iki parça bir bilezik almış gerçek altın bunu daha çok görünmesini istiyor. Bir bakıyorsun geliyor üç dört tane de aynı modelden imitasyonunu arıyor.  Tabi birebir olduğu için ayırt edilmiyor. Bu da müşterilerimizin çok ilgisini çekiyor.” Diye konuşmasını bitirdi.

Elazığ'da gerçeğini alamayan sahtesine koşuyor