ELAZIĞ'DA GENÇLİK VADİSİ OLUŞTURACAĞIZ

Nisa Yılmaz/ Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı ziyarette özel açıklamalarda bulundu.

ELAZIĞ'DA GENÇLİK VADİSİ OLUŞTURACAĞIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Kaldırım, ilk olarak yapmış olduğu ziyaretin amacına değinerek; “Hakimiyet Elazığ’ın önemli yerel gazetelerinden biri. Ahmet Bey de hem habercilik, hem iş hem de spor dünyasında ciddi katkıları var. Bugün yerel basınımızı ziyaret etmek istedik. Basınımızı dinlemek, görüşlerini almak, değerlendirme yapmak üzere ziyaret ettik. Hakimiyet Gazetesi yayın hayatı ve çizgisiyle Elazığ’ın gerçekten gurur verici gazetelerinden biri. Elazığ, yerel medya açısından ilk 5’e girecek önemli bir şehir. Kuruluşuna ve tarihine baktığımızda teknolojisi, alt yapısı ve muhabiriyle ön plana çıkıyor. Elazığ, farklı kimliği ve duruşu olan bir şehir, Türkiye’nin incisi. Hassas dönemlerde, devletinden ve milletinden yana olan bir tavır ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

OKULLAŞMADA YÜZDE 100’Ü YAKALAMAMIZ LAZIM

Kaldırım, “Bu yıl 11 tane okul, 288 derslik yaptık. Birçoğunu da hızlı yaptık bitirdik. En son da 12 ayda bitecek okullar vardı. Ödemelerde de bir sıkıntı yaşamadık. Ödenekler konusunda Özel idare ve Milli Eğitim Müdürlüğünü bir araya getirdik. Anaokulları dışında ödenek alamadık bu yıl. Yüzde 20-30 düşük ödenek aldık. Özel idare fedakarlık yaparak 10 milyona yakın ödeme yaptı. Yüzde 95 okullaşmayı yakaladık. Bu anlamda Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biriyiz ikili eğitimi giderme açısından. İlçelerde tamamen ikili eğitimi bitirdik, tekli eğitime geçtik. Merkezde de yaklaşık 220 dersliğe ihtiyacımız var. Yüzde 95’i yakaladık, yüzde 100’ü de yakalamamız lazım. Derslik başına düşen öğrenci sayısını da 23’e indirdik. Türkiye ortalamasının üzerine çıktık.”

 

36 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK

“Son bir senede 36 milyon TL’lik yatırım yaptık Milli Eğitim Müdürlüğüne. Fiziki mekan olarak okullarımız çok iyi noktaya geldi. Şehir Hastanesi kurulunca araştırma hastanesinin okullara tahsisi konusunda görüşmeleri vardı Sağlık Bakanlığımızın. Bakanlar Kurulunda gündemdeydi. Dolayısıyla onun da çözüleceğini umuyoruz. O da çözüldüğünde 230’a yakın derslik çıkıyor. Hiçbir mahallede sorunumuz kalmıyor. Batıya doğru bir şehirleşme var. Orada nüfusa bağlı olarak bir derslik ihtiyacı olabilir, onlar da zamanla çözülür. Ödenek illa ki bulunur. Okul sorununu tamamen çözmüş olduk. Elâzığ’da 128 bin öğrenci, 8 bin 758 öğretmenimiz var. Öğretmen kadromuz da iyi durumda. Gerek idari gerek öğretmen konusunda da istediğimiz noktaya geldik.”

 

GENÇLİK VADİSİ OLUŞTURACAĞIZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Kampının kapatılmasına ilişkin açıklamada bulunan Vali Kaldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü: “zamanında belediye kampının Diyarbakır’a verilmesinin bir hata. Mülki olarak satılması, o dönemde Maden Belediyesinin yapmış olduğu bir hata. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine verilince sıkıntılar baş göstermeye başladı. Tabi HDP’nin yönettiği belediyelerin nasıl çalıştığı, gençleri nasıl yönlendirdiği ortada. Elazığ gibi milliyetçi bir şehir, duruşu ve vatan sevgisi olan bir şehir. Bu tür faaliyetleri kesinlikle kabul edemez. Dolayısıyla kayyum döneminde talep ettik keşke verilseydi.  Fakat kayyum sonrası burada tekrar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin gençlik kampı açacağını duyunca kurumlara talimat verdim. Arkadaşlar, teknik, sıhhi ve idari yönden gerekli çalışmayı yaptı. Ruhsat iptal edildi ve kapandı. Oranın devrini tamamen alarak sorunu kökten çözeceğiz. Elazığ sınırları içerisinde Elazığ’ın yönettiği milli ve manevi değerlerle donatılmış bir kamp olacak. Sadece Elazığlı gençlerin değil tüm Doğu ve Güneydoğulu gençlerin gelip vakit geçirebileceği bir mekan haline gelecek. Bir gençlik vadisi oluşturacağız.”

 

EMNİYET MÜDÜRÜ CANGÜL 3 YIL BOYUNCA ELAZIĞ’A HİZMET VERDİ

Vali Kaldırım, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne atanan Celal Sel’in için son derece tecrübeli, kaliteli ve donanımlı olduğunu söyledi. Kaldırım; “Bizim de talebimiz 3 yıl sonra emniyet müdürümüzün değişmesiydi. Şehre hakim olacak, hassasiyetleri gözetecek, sivil toplum kuruluşları ve medya ile de son derece uyumlu çalışacak sahada sağlam olacak bir müdür talebimiz vardı. Emniyet Müdürü Doğan Cangül 3 yıldır Elazığ’a hizmet ediyordu. Ben 2 yıl kendisiyle çalışmıştım. Kendisini Ankara’da değerlendirdiler. Kendisine tüm Elazığ adına verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Yeni hayatında başarılar dilerim” dedi.

 

POLİS OKULUNUN YERİ, ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA NETLİĞE KAVUŞACAK

Polis okulunun yapılacağı yer konusunda açıklamada bulunan Vali Kaldırım, “Koskoca emniyet teşkilatı bir Elazığlıya emanet. Emniyet Genel Müdürü Aktaş’a yaptığım ilk hayırlı olsun ziyaretinde söylediğim konu, polis okuluydu. Bu konuyu masaya yatırdık. Okul için alternatif yerleri de çıkardık. Ankara’dan Polis Okulu Akademisi’nden gelecekler. Yapılmasına da karar verdik. Kendisi de yapılacağını açıkladı zaten. Polis Akademisi daha geniş alana ihtiyaca olan eğitim sahaları, sadece bina ihtiyacı değil eğitim sahası, spor salonu gibi alanların geniş tutulması lazım. İnşallah en kısa zamanda yapılacak. Okul için yer konusu önümüzdeki haftalarda netleşecek” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Fethi Sekin Külliyesi yapımını üstlenmesine ilişkin bir ‘fedakarlık örneği’ olduğunu söyleyen Vali Kaldırım şöyle devam etti: “Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na yaptıracağı külliye konusunda teşekkür ederim. Külliye yapımını üstlendi. Süreci de kendileri yönetecekler. Fethi Sekin ve tüm şehitlerimiz bizim için çok kıymetli. Fethi Sekin de artık bir sembol haline gelmiş, Türkiye’ye mal olmuş bir şahsiyet. Başlamış bir işin yarım kalması da söz konusu olamazdı. Başkanımız da bu süreçte bir değerlendirme yaptı ve kendisinin üstelenebileceğini söyledi. Bir fedakarlık yaparak şehri yakışanı yerine getirdi. Bu bir vefa duygusu. Umarım en güzel şekilde yapılarak şehrimizin hizmetine sunulmuş olacak.”