Elazığ'da Gazze Ve Doğu Türkistan'da Yaşanan Soykırım Bir Kez Daha Protesto Edildi

Elazığ'da teravih namazı sonrası toplanan bir grup vatandaş Gazze ve Doğu Türkistan'da hayatını kaybedenler için  gıyabi cenaze namazı kılarak  İslam ülkelerinin yaşanan zulme sessiz kalmasına tepki gösterildi.

Elazığ'da Gazze Ve Doğu Türkistan'da Yaşanan Soykırım Bir Kez Daha Protesto Edildi

Elazığ’da bir grup vatandaş İzzetpaşa Camii’nde teravih namazı sonrası  Gazze’de ve Doğu Türkistan’da yaşanan soykırımda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ellerinde Filistin bayraklarıyla daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yürüyerek basın açıklaması yaptı ve İslam ülkelerinin yaşanan katliamlara sessiz kalması nedeniyle tepki gösterdi. Evrensel Kuran İlimleri Derneği tarafından düzenlenen protesto mitingi Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başladı.

Elazığ'da Gazze Ve Doğu Türkistan'da Yaşanan Soykırım Bir Kez Daha Protesto Edildi

Mavi Marmara gazisi Beytül Makdis Öncüleri Derneği Başkanı  Hafız Muharrem Güneş yaptığı konuşmada “ herkes şunu merak ediyor bu saatten sonra ne olacak? Aslında şu ana kadar bütün kırmızı çizgiler aşıldı. Yapılmamalı dediğimiz her şey oldu. Bebekler bilinçli bir şekilde katledildi. Kuzeyde 700 bin insan hapsedilmişken onlara yemek götüren Müslümanlar katledildi.  Avrupa’dan insanlar geldiler. Dediler ki belki bunlar Avrupalıdır yemeği götürürlerse bir şey olmaz. Evvelki gün Polonya’dan, İrlanda’dan, İngiltere’den gelen 4 kişilik bir Avrupalı yapancı peş peşe konvoy içeri yemek götürürken füzelerle paramparça edildiler” diye konuştu.

Elazığ'da Gazze Ve Doğu Türkistan'da Yaşanan Soykırım Bir Kez Daha Protesto Edildi

Gazze’nin 180 gündür işgal altında olduğunu belirten  yazar Keramettin Seçer “ Dünya böyle bir soykırıma tabi tutulurken hala bu soykırıma karşı aymaz olan bir takım insanlar var. Onlar her ne kadar duymazdan gelse her ne kadar aymaz olsa dahi bizler her gün, her saat, her dakika bu meydanları tıka basa doldurup son nefesimize kadar yanımızda kalan son insana kadar direnişimizi devam ettireceğiz. Çünkü biliyoruz ki Gazze bizim kanımız çünkü biliyoruz ki Doğu Türkistan bizim ruhumuz. Buradan haykırıp Gazze burada diyeceğiz. Haykıracağız buradan Filistin, Doğu Türkistan burada diyeceğiz. Direneceğiz tabiki biz direndikçe onlar herkesi öldüremeyecekler. Onlar 8 milyar insanı doğrayacak mecalleri kalmayacak. Onlar mecalleri kalmayana kadar devam etse dahi biz direnişimizi sürdürüp onların atar damarı konumunda olan boykotla onları yüreklerinden vuracağız” diye kaydetti.

 

Konuşmaların ardından bir çocuğun Gazze’de katledilen Müslümanların anısına şehit türküsünü seslendirmesinden sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.