Elazığ'da Fair-Play Örneği!

Elazığ'da bir süredir faaliyette olan Zarif Kelebekler Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlikler, şehirde takdir toplamaya devam ediyor.

Elazığ'da Fair-Play Örneği!

Kurulalı daha bir sene bile olmamışken adından çokça söz ettiren Dernek Başkanı Alican Tam bu kez çevre mahallelerdeki öğrencilerle dostluk maçı düzenledi. Esentepe ve Yıldızbağları Mahallelerindeki çocuklar için düzenlenen dostluk maçını çok sayıda vatandaş, veli, öğretmen ve öğrenci seyretti.

Elazığ'da Fair-Play Örneği!

Sadece kendi mahallesinde ve derneğinde bulunan öğrenciler için değil, neredeyse bütün öğrenciler için çaba gösteren Başkan Tam, henüz 26 yaşında. Bu ve benzeri etkinlikleri sık sık planlayacaklarını belirten Tam dostluk maçının detaylarını paylaştı.

Elazığ'da Fair-Play Örneği!

“ELAZIĞ’DAKİ GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUMAK SANILDIĞI KADAR ZOR DEĞİL”

Başkan Tam: “Zarif Kelebekler Eğitim ve Kültür Derneği olarak Esentepe Mahalle Muhtarlığı ve Yıldızbağları Mahalle Muhtarlığı ile koordineli olarak iki kardeş mahalle arasında çocuklarımız için bir futbol turnuvası düzenleme kararı aldık. Bu kararı alırken her zaman yanınızda olan Esentepe Mahalle Muhtarı Cihan Bey’e ve Yıldızbağları Mahalle Muhtarı Ersin Bey’e çok teşekkür ederim. Yaptığımız bu organizasyondaki temel amacımız iki kardeş mahalledeki gençlerimizin birbirini tanıması ve bir dostluk ortamı oluşturulması. Bugün bu hedefimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptığımız bu sportif faaliyetler sayesinde gençlerimiz yaz tatilini böyle güzel aktivitelerle geçiriyor aynı zamanda günümüz şartlarında oluşan kötü ortamlardan uzak kalmış oluyor. Şehrimizdeki gençleri kötü alışkanlıklardan korumanın sanıldığı kadar zor olmadığını düşünüyorum” dedi.

Elazığ'da Fair-Play Örneği!

Ülkemizde asayiş olaylarının hızla artması, gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklar edinmesi ve ailelerinden uzaklaşması sorunları gündemdeki tazeliğini koruyor. Zarif Kelebekler Eğitim ve Kültür Derneği, ulaşabildikleri bütün gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için ne gerekiyorsa yapıyor.

Elazığ'da Fair-Play Örneği!

ELAZIĞ’DA BİR İLK

Alican Tam, konuyla alakalı yaptığı açıklamayı şu sözlerle sürdürdü:

“Derneğimizin tüzüğünde yazdığı gibi amacınız tamamen mahallemizdeki ve çevre mahallelerdeki gençlerimizi sosyal alanda geliştirmek, kültürel alanda değerlerine sahip çıkmak ve eğitim alanında yanlarında olmak. Bunun için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu projede bizlere ev sahipliği yapan mahallemizin okulu Mehmet Mihri Akıncı Ortaokuluna Müdürümüz Zülfü Bey’e, memurumuz Erkan Bey’e, beden eğitimi hocamız Aykut Bey’e ve tüm görevli öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Esentepe Mahallesi Muhtarlığı ve Yıldızbağları Mahallesi Muhtarlığı yaptığımız bu çalışmalarla ve yapacağımız birbirinden güzel projelerle Elazığ’da birçok mahalleye örnek olacaktır. Biz Elazığ’da futbol turnuvasını başlatarak bir öncü olduk. Umarım diğer mahallelerimizde de böyle güzel projelere imza atılır”

Elazığ'da Fair-Play Örneği!