Elazığ'da Fabrikaya Talipli Çıktı: 4 Bin Kişiyi İstihdam Edeceğimi Taahhüt Ediyorum

Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Akman, Ferrokrom tesislerinin  10 yıl süre ile kendilerine verilmesi halinde 1.000.000 Ton/Yıl kapasiteli ,5 Milyar USD bedelli ve 4.000 Kişilik istihdam yaratmayı  taahhüt ettiğini söyledi.

Elazığ'da Fabrikaya Talipli Çıktı: 4 Bin Kişiyi İstihdam Edeceğimi Taahhüt Ediyorum

Elazığ’a ve bünyesinde çalışan işçilere hadsiz tehditler ve hakaretler savuran Yıldırım Holding’e tepkiler dinmiyor. Bu kapsamda Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Elazığlı Hemşehrimiz Ahmet Akman, yeni bir açıklama daha yaparak Elazığ’daki kromun çok kıymetli olduğunu, tesisin kendilerine devredilmesi halinde 1.000.000 Ton/Yıl kapasiteli ,5 Milyar USD bedelli ve 4.000 Kişilik istihdam yaratmayı  taahhüt ettiklerini söyledi.

Akman’ın açıklaması şu şekilde:

“Videoyu izlerken bir Müslüman Türk, Bir Elazığlı olarak ve dahası bir eşrefi mahlukat olarak insanlığımdan utandığımı ve bu tür  mahlukatın hangi iklimde yetiştiğinin cevabını tarih sayfalarında aradım.. Buldum ancak cevabı bendedir..

Faizci kapitalist sistem ile yerli işbirlikçilerin özel koruması altında olan bu şahsa Elazığlı ve bir işadamı olarak çağrımdır…

Elazığ’ın ve Türkiye’nin en zengin yeraltı kaynağı olan kromu, herhangi bir katma değer yaratmadan yurt dışındaki firmalarınıza düşük fiyatla ihraç edip daha yüksek fiyatla çelik üreticilerine satarak 20 yıl içerisinde bedeninizde gelen obeziteye(!) karşı eli öpülesi emekçilerimize karşı sarf ettiğiniz sözlerinize  bağlı kalarak ferrokrom tesissilerini ve maden ocaklarını kapatıp asli sahipleri olan Elazığlılara teslim ediniz..

Sayın Cumhurbaşkanımız ve yüce meclisimizin temsilcilerine çağrım İse;

21 Ocak 2023 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan 6721 sayılı Karar ile  Cengiz Holding'e ait olan Seydişehir Alüminyum tesislerine sağlanan Aşağıda kapsamı Belirtilen "Proje Bazlı Teşvik" uygulaması Olan;

1) %100 Gümrük Vergisi Muafiyeti

2) KDV İstisnası

3 ) KDV İadesi

4) Vergi İndirimi (vergi indirim oranı yüzde 100, yatırıma katkı oranı yüzde 85, yatırım katkı tutarının yatırım döneminde kullanılabilecek oranı yüzde 100)

5) Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği (Azami Tutar Sınırı Olmaksızın 10 Yıl)

6) Nitelikli Personel Desteği (Asgari Ücret Brüt Tutarının 20 Katı)

7) Enerji Desteği (işletmeye geçiş tarihinden itibaren 10 yıla kadar 200.000.000 TL'yi aşmamak üzere Enerji Tüketim Harcamalarının %50'si

8) %100 Güneş enerji yatırımı desteği

10 yıl süre ile bize vermeleri halinde 1.000.000 Ton/Yıl kapasiteli,5 Milyar USD bedelli ve 4.000 Kişilik istihdam yaratmayı taahhüt ediyorum.”