Elazığ'da Evlenilmiyor!

Artan fiyatlarla birlikte Elazığ'da düğün törenlerinde yüzde 30'luk bir düşüş yaşanmakta.

Elazığ'da Evlenilmiyor!

Elazığ Esnaf Ve Sanatkârlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu işte detaylar. 

Başkan Albayrak, “Bu yıl düğün sezonunda yüzde 30 bir düşüş var. Fiyatlar çok yüksek olduğu için düşüşler yaşandı.” Dedi.

“DÜĞÜN VATANDAŞIN CEBİNE BAĞLI BİR İŞTİR”

 Albayrak; “Bugün yemekli bir düğün ücreti 400-600 arası değişiyor. Vatandaşlarımız bu yıl düğüne sanki ara vermiş gibi duruyor. Biz eskiden her dönem 100 düğüne gidiyorduysak, bu dönem 60-70 tane düğüne gidiyoruz. Bu sebepten dolayı düğün sektörü ağır gidiyor. Vatandaşlar kendi güçlerine göre düğünü yemekli ya da sadece kuru pastalı yapıyor. Gücü olmayan kola kuru pastalı yapabiliyor.  Düğün vatandaşın cebine bağlı bir iştir” ifadelerine yer verdi.

Elazığ'da Evlenilmiyor!

“DÜĞÜN SALONLARININ ÜCRETİ SAYIYA GÖRE DEĞİŞİYOR”

Başkan Albayrak; “Bin kişilikli yemekli bir düğün 400-500 bin lira civarında. Pastalı bir düğün ise ortalama 130-150 bin lira civarı değişiyor.  Eskiden bir kilo pasta 10 liraydı bugün olmuş 60-100 lira. O yüzden vatandaşlarımızın kendilerini ona göre ayarlıyorlar. Etin ya da pastanın fiyatı düşük olsa vatandaşa daha uyguna mal olur. Fiyatlar vatandaşlara yüksek geldiği için düğün sezonu ağır geçiyor. Bir tek düğünler değil aynı zamanda sünnetlerde de düşüş var senede 15 sünnete gidiyorken şimdi 5 tane sünnet düğününe katılıyoruz. Maliyetler çok yükselmiş, dediğim gibi bir sünnet sayıya bağlı olarak örnek vereyim. Diyelim ki 250 kişilikli bir sünnet düğünü nerden baksanız 40-50 bin lira para tutuyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Elazığ'da Evlenilmiyor!