Elazığ'da Esnafın Umudu Ağustos'a Kaldı

Yazın gelmesiyle birlikte Elazığ'a, yurt dışında yaşayan gurbetçiler gelmeye başladı. Özellikle Almanya, Hollanda, Danimarka, Fransa ve İsviçre gibi ülkelerden Elazığlı gurbetçiler, tatil için memleketlerine dönmeye başladı. Bu dönüşler, şehirde büyük bir canlılık yaratıyor ve şehir ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Bizlerde detayları almak için esnaflarımıza sorduk. İşte detaylar…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da Esnafın Umudu Ağustos'a Kaldı

Çarşı esnaflarından olan Harun Erdem “Bizler genel olarak gurbetçi vatandaşlarımızdan memnunuz, fakat hepsi henüz gelmiş değil” dedi.

 Erdem, “Yüzde 10 kapasiteyle başladılar bunu farkındayız. Yoksa piyasa çok durgundu. Elazığ esnafı yatıyordu. Hareketliliğin olduğunu görebiliyoruz gerek araç trafiğinden gerekse insan sayısından belli oluyor. Elazığ’a gurbetçilerin geldiği belli olmaya başladı” ifadelerine yer verdi.

Elazığ'da Esnafın Umudu Ağustos'a Kaldı

“ELAZIĞ ESNAFININ HAKİKİ GURBETÇİ TARİHİ AĞUSTOS AYIDIR”

Harun Erdem; “Benim tahminin ağustosun başı ve ortaları gibi tam kapasiteyi doldurmuş olur. Ağustos aylarının sonlarına doğru onların da okulları açılacağı için çekilmeye başlarlar. Ama bizim Elazığ esnafının hakiki gurbetçi tarihi ağustos ayıdır. O bir aylık zaman zarfında biz esnaflar hazırlığımızı yapar gurbetçi ve tatilci vatandaşlarımızı bekleriz, onlar da gelmeye başlarlar sağ olsunlar” şeklinde konuştu.

 

Elazığ'da Esnafın Umudu Ağustos'a Kaldı

“ESNAFLAR HAZIRLIĞINI YAPMIŞ ONLARI BEKLİYOR”

Erdem son olarak, “Biz esnafların durgunluk dönemi oluyor, o da şansa okulların kapanıp, gurbetçilerin geleceği zaman, bir iki ay durgunluk dönemini geçirdik. Şimdi de inşallah yavaş yavaş başlayacak. Şu an gurbetçi vatandaşlarımızı bekliyoruz. Çünkü bizim yerli vatandaşlarımız köylerine çekildi haliyle onlar gidince piyasa da kimse kalmadı. Gurbetçi vatandaşlarımız Ağustos ayında gelince onların yoğunluğuyla başlayacak. Şu an bütün esnaflar hazırlığını yapmış onları bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Elazığ'da Esnafın Umudu Ağustos'a Kaldı