Elazığ'da Esnaf Eski Bayramları Arıyor

Elazığ'da bayram alışverişleri başlarken hareketlilik beklentilerin altında kaldı.

Elazığ'da Esnaf Eski Bayramları Arıyor

Kurban bayramına sadece 3 gün kala çarşı, cadde ve sokaklarda bayram yoğunluğu artarken bazı esnaflar ise iş olarak en kötü bayram öncesini yaşadıkları yönünde görüş bildirdi.

Genel olarak bayram öncesi iş yoğunluğu olması beklenen meslek gruplarından olan terziler iş yapamamaktan şikayet ediyor. Gazetemize konuşan terzi Emrullah Solmaz " Çıraklığımla birlikte terzilikte 28 yılı geride bıraktım. Bu yıl öyle bir yıl ki ben daha önce bir kurban bayramı öncesi hatırlamıyorum.  Vatandaşın cebinde para yok. 50 liralık tamirat yaptırıyor kredi kartı geçerli mi diye soruyor. Bir diğer önemli nokta ise emeklilerin küçük esnafa katkısı çok oluyordu.  Emekli son iki yıldır açlık sınırında yaşıyor kendi derdine düşmüş.  Terziye gidip pantolon ya da gömlek diktireyim diye artık düşünemiyor imkanı da yok. Memur kesiminde var onlarında küçük esnafa işi yok. AVM'lerde ya da büyük mağazalarda alışveriş yapıyor" dedi.

Elazığ'da Esnaf Eski Bayramları Arıyorİş yapmayanın sadece kendileri olmadığını kaydeden Solmaz "  Çalıştığım mağazalara soruyorum zaten getirdikleri işten de belli oluyor. Onlarda iş yapamıyor. % 70'e yakın işleri düşmüş durumda. Kurban bayramı Ramazan bayramına göre hep daha az yoğun olur. Vatandaş daha çok keseceği kurbanı düşünür fakat yine de yaptığımız iş, kazancımız bizi memnun ederdi. Farklı meslek gruplarına soruyorum onlarda bu durumdan şikayetçiler kuaförler eğer iş yok diyorsa bayram öncesi başka bir şey söylemeye gerek yok" diye kaydetti.