Elazığ'da emekli asker, dikkati sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Emekli bir asker, dikkati sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu ve başından geçenleri sosyal medyadan paylaşarak vatandaşların üzücü bir olay yaşamaması için dikkatli olmasını istedi.

Elazığ'da emekli asker, dikkati sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Uzun yıllar Elazığ'da astsubay olarak görev yapan ve daha sonra Mersin’e yerleşen N.K  adındaki emekli astsubay bugün başından geçen olayı Whatsapp durumunda paylaşarak dolandırıcıların yeni bir metodunu ifşa edip vatandaşların dolandırılmaması konusunda uyarıda bulundu.  

Elazığ'da emekli asker, dikkati sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu

"SMS İLE GÖNDERİLEN KODU ONAYLAMAMI İSTEDİLER"

N.K. yaptığı paylaşımda “Arkadaşlar biraz önce dolandırılıyordum. Sizleri bilgilendirmek için yazıyorum. 0545 213 03 ** numarasından arayarak Garanti Bankası güvenlik biriminden aradıklarını söyleyerek hesabımdan 5 bin TL Halil Yavuz adına havale talimatı verildiğini söylediler. Bu işlemi durdurmak için ve parayı iade etmek için bazı bilgi isteyerek SMS ile kod gönderdiklerini onaylamamızı istedi.

"DURUMDAN ŞÜPHELENİP BANKAYI ARADIM"

Bu konuşma esnasında şüphelendiğim için mobil bankacılığı kontrol ettiğimde böyle bir transfer gözükmedi. Arayan şahsa ben Garanti müşteri temsilciliğini arayıp oradan gerekli işlemleri yapacağımı söyleyince telefonu kapattı. Müşteri hizmetlerini aradığımda arandığım numaranın bankada herhangi bir görevliye ait olmadığını öğrendim lütfen dikkat edin” ifadelerini kullandı.