Elazığ'da dolandırıcı denilen Tomaç, yaşananların asıl mağduru çıktı

Geçtiğimiz günlerde Elazığ gündemine bomba gibi düşen dolandırıcılık iddiasının aslında itibar suikastı olduğu iddia edildi.

Elazığ'da dolandırıcı denilen Tomaç, yaşananların asıl mağduru çıktı

Elazığ’da yaşayan Ahmet Kutlu’nun, emekli ikramiyesiyle uygun fiyata ev yaptırmak istediği ve dolandırıldığı iddia edilmiş; ardından Adem Adsız haber merkezimize ulaşarak aynı kişi tarafından dolandırıldığını iddia etmişti.
İddiaların odağındaki Tekin Tomaç haber merkezimize ulaşarak bütün iddiaların asılsız olduğunu ve itibar suikastı yapıldığını belirtti.

“O İDDİALARIN KESİNLİKLE ASLI YOKTUR, OLAMAZ DA”

Adem Adsız, Tekin Tomaç tarafından dolandırıldığını, evin uzun süredir yapılmadığını ve ödediği kaporanın iade edilmediğini belirtmişti. Tomaç bu iddialara şu şekilde yanıt verdi:
“Elazığ’da inşaat sektörüyle uğraşıyorum. Son zamanlarda adım bazı iddialara karıştı. Onlara cevaben buradayım. Adem Adsız’ın sözleşmesi ve dekontu da bende mevcut. Adem Bey ile anlaştık, sözleşmemizi imzaladık. Yapacağım ev için hafriyat, temel gibi her türlü masrafını yaptım ve onların ödemelerini de yaptım. Sonra yerinde dönüşüm projesi duyulunca beni arayıp devlet desteğiyle ev yaptırmak istediğini söyledi. Ardından oturup hesabımızı yaptık, benim yaptığım masrafları çıktık. Bana ödenen 300 Bin TL’nin 50 binini 13 Mart 2024 tarihinde geri gönderdim, dekontu bende mevcuttur. 
Adem Bey bazı iddialarda bulunmuş. Ben bir Belediye Başkanı değilim, Milletvekili değilim ki birinden para alıp birini işe koyayım. Böyle bir iddiayı kesinlikle kabul etmiyorum.
Beni telefonla arayıp itibar suikastıyla tehdit ettiler. “Dernek Başkanlığı yapıyorsun, çevrede adını kötüleyeceğiz, itibarını düşüreceğiz, bize bu kadar para ver ki susalım” dediler. O iddiaların kesinlikle aslı yoktur, olamaz da”

“VATANDAŞLAR MAĞDUR OLMASIN DİYE UYGUN FİYATA ANLAŞMIŞTIM”

Ahmet Kutlu’nun emekli ikramiyesini kaptırdığı iddiası üzerine Tekin Tomaç:
“Ahmet Kutlu’yu birebir tanımıyordum, daha yeni tanıdım. Ahmet Bey’in kızı Ebru Kutlu beni arayıp köyde ev yaptırmak istediklerini söylediler. Deprem dönemindeydik ve vatandaşlar mağdur olmasın diye uygun fiyata anlaşmıştım. 
Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama ben öyle diğer müteahhitler gibi sadece kârımı düşünmüyorum, kar da zarar da ortaktır. Ama ben aldığım işi bugüne kadar bitirmişimdir. 

“70 METRE KARE EV İÇİN 115 METRE KARE PROJE ÇİZDİRMİŞLER”

Kutlu’larla anlaştıktan sonra yıkılan evlerinin hafriyatını kaldırdım, temelini açtım, 80-90 metre kadar su kanalı açarak suyu da temelin yanına götürdüm. Her şey hazırdı, evi yapmaya başlamak için sadece projenin çizilmesi gerekiyordu. Bütün kalıp ve malzemelerimi evi yapacağım için orada bıraktım. 70 metre kare ev için veranda hariç 115 metre kare proje çizdirmişler. Projeyle sözleşme birbirini tutmuyordu” 

“BÜTÜN ZARARIMI ONLARDAN HUKUKEN TALEP EDECEĞİM”

Tekin Tomaç: “Projeyi çizen mimarla konuştum, mimara benim onlarda bir açığım olduğunu ve bana yaptırabileceklerini söylemişler. 
Açığım da şu: deprem döneminde ruhsatsız bir ev yapmıştım. Hatamı kabul ediyorum ancak deprem dönemiydi, vatandaşlar çadırda yaşıyordu ve ruhsat, proje arayacak durumda değildik. Bir an önce evleri bitirip teslim etmek için mücadele veriyorduk.
Beni maliyeye şikayet edeceğini ve Elazığ’da rezil edeceğini söyledi. Çevremdeki herkese dolandırıcı olduğumu söylemiş, itibar suikastı yapmış. Ben de avukatımı arayıp mahkeme sürecini başlattım. Basında çıkan haberlerden dolayı 2-3 tane anlaşmam iptal oldu. Bütün zararımı onlardan hukuken talep edeceğim”

Elazığ'da dolandırıcı denilen Tomaç, yaşananların asıl mağduru çıktı

“SONUÇ OLARAK BEN DOLANDIRICI DEĞİLİM, BÜTÜN HUKUKSAL YOLLARA BAŞVURUP HAKKIMI AHMET BEY’DEN DE ADEM BEY’DEN DE ALACAĞIM”

Tekin Tomaç açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“20 tane dava dosyam olduğu iddiası da yalan, sadece birkaç tane icra dosyam var. Bu da benim ev sahibiyle alakalı. Depremden sonra kiraya aşırı yüksek bir zam yapmış, ödediğim kiranın üstünü icra yoluyla göndermiş. İcra tebligatı da mahalle muhtarına gitmiş, muhtarla da bir hukukumuz olmadığı için beni arayıp bilgi vermemiş. O yüzden dava zaman aşımına uğramış ve icra takipleri birikmiş. 
Dava dosyam olduğu iddia edilmiş. 2 tane dava dosyam var; biri trafik kazası-ki onda da beraat ettim. Diğeri de ev sahibiyle olan dava dosyamdır. Tahliye talebinde bulunmuştu, neticede evi boşalttım. 
Sonuç olarak ben dolandırıcı değilim, bütün hukuksal yollara başvurup hakkımı Ahmet Bey’den de Adem Bey’den de alacağım. Bu süreci sonuna kadar yürüteceğim, takipçisi olacağım. 
Bir isim kolay kazanılmıyor. Benim bugün bir hatam olsa, yanlışım olsa Elazığ’da dernek başkanlığı yapamazdım, yaptırmazlardı. 
Evet bir miktar para aldım ancak onların hafriyatını kaldırdım, temellerini kazdırdım, su kanallarını götürdüm, her türlü çalışmayı yaptım. Ahmet Beyle 70 metrekare için sözleşme imzalamıştık, 115 metrekarelik proje hazırlatmış. Adem Bey de devlet desteği almak için vazgeçip parasını istedi, yaptığım masrafları çıkıp kalan parasını iade ettim. 
Mahkeme sonucunu en kısa sürede basın yoluyla herkesle paylaşacağım”

Elazığ'da dolandırıcı denilen Tomaç, yaşananların asıl mağduru çıktı