Elazığ'da Çiftçinin Yüzünü Güldüren Meyve!

Karpuzda rekolte de satışlarda bu yıl iyi giderken üretici ürününün para etmesinin mutluluğunu yaşıyor. 

Elazığ'da Çiftçinin Yüzünü Güldüren Meyve!

Uzun yıllardır Elazığ’da çıktığından kısa bir süre sonra işçi ve nakliye maliyetlerini karşılamadığı için tarlada kalan karpuz bu yıl üreticinin de satıcısının da yüzünü güldürdü.

Elazığ'da Çiftçinin Yüzünü Güldüren Meyve!

İÇERDİĞİ VİTAMİN VE MİNERALLERLE DİKKAT ÇEKİYOR

Arz talep dengesi nedeniyle Elazığ’da ilk çıktığı günden itibaren neredeyse aynı fiyata satılan karpuz, yüzyılın en sıcak yılını geride bıraktığımız yaz günlerinde vatandaşın serinlemek için tükettiği meyvelerin başında geliyor. Karpuz,felç, kalp krizi, damar tıkanıklığı risklerini azaltmak için oldukça faydalı olurken 100 gram karpuzda günlük C vitaminin %14’ünü A vitamini gereksiniminin ise %12’sini karşılayan aynı zamanda vitamin ve mineral içeriği yüksek olan bir meyve olarak dikkat çekiyor. 

Elazığ'da Çiftçinin Yüzünü Güldüren Meyve!

"EKEN DE SATAN DA MEMNUN"

Karpuz satışlarından genel olarak memnun olduklarını dile getiren satıcı  Tevfik Ertürk “ Karpuzları Muratçık (Aşvan) köyünden getirip satıyorum.  Bu yıl eken de satan da memnun. Rekolte iyi ve karpuz para da ediyor.  Biz çiftçilerden tarlanın yüzü dediğimiz üstündeki ürünü icar yoluyla toplu olarak alıp getirip satıyoruz. Fiyatları düşmediği için köylü toptan vermeyip kendi satanlarda var.  Geçmiş yıllarda ürünler tarlada kalıyordu. İşçi ve nakliye maliyetlerini kurtarmıyordu." dedi.

Elazığ'da Çiftçinin Yüzünü Güldüren Meyve!

BU YIL YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Ertürk: "Bu yıl çok şükür karpuzu ekende biz aracılarda para kazandık kazanmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.  

Özel Haber: Hakimiyethaber.com Yazan: Tamer Ören