Elazığ'da Bu Yıl 6'ncısı Düzenlenecek Festivalde Bir İlk Yaşanacak

Elazığ'da 6.'sı düzenlenecek olan festivalde düzenlenecek yarışma ile bir ilk gerçekleştirilmiş olacak.

Elazığ'da Bu Yıl 6'ncısı Düzenlenecek Festivalde Bir İlk Yaşanacak

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan,  vatandaşlara dolu dolu bir festival sunabilmek için  festival hazırlıklarının aralıksız devam ettiklerini açıkladı.  Başkan Tarhan gazetemize özel yaptığı açıklamada “Bu yıl 6.’sını düzenleyeceğimiz Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali 20-21-22 Eylül tarihleri arasında yapacağız. Daha önceki yıllarda olduğu gibi birbirinden güzel etkinlikler olacağı ulusal sanatçıların katılacağı bir festival olacak. 

Elazığ'da Bu Yıl 6. Düzenlenecek Festivalde Bir İlk Yaşanacak

AMACIMIZ ELAZIĞ’I GASTRONOMİDE EN İYİ BİR ŞEKİLDE TANITMAK 

Tarhan, “Tek gayemiz var. Bu festival aracılığıyla dışarıya tanıtmak ve dışarıdan da insanların ilgisini şehrimize çekmek seyahat ve gastronomi anlamında şehrimize katkı sunmak istiyoruz. Bu noktada temsil ettiğimiz sektörü, Elazığ’ımızın mutfağını hak ettiği yere getirmek adına bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Festivalimizi yine Valilik meydanında gerçekleştireceğiz. Festivalde Zara, Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş ve hemşerimiz Hamdi Han sahne alacaklar. 3 gün boyunca birbirinden güzel eserlerini seslendirip vatandaşlarımıza ve il dışından gelen misafirlerimize güzel dakikalar geçirtecekler” diye konuştu. 

Elazığ'da Bu Yıl 6. Düzenlenecek Festivalde Bir İlk Yaşanacak

ÖĞRENCİLER YÖRESEL YEMEK ALANINDA YARIŞACAK 

Tarhan, “Gastronomi anlamında birçok esnafımız orada stant açacak. Yerel mutfak ve yemeklerimizden tatma fırsatı bulacaklar. Bu yıl festivalimizde bir ilki yapacağız. Fırat ve Munzur Üniversitesi’nde aşçılık bölümü okuyan öğrencilerimiz arasında yöresel yemeklerin yapılacağı bir yarışma düzenleyeceğiz. Türkiye’de tanınmış birkaç gurme, youtuber’lar bizimle birlikte olacak. Dolu dolu bir festival olması için hazırlıklarımız devam ediyor. İnşallah güzel bir festival bu yıl da gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı