Elazığ'da Bu Mesleği Yabancıya Bırakmadılar, Ailece Yapıyorlar

Baba mesleğini altmış beş yıldır sürdüren Şener Saatçi ile birlikte Elazığ'da sadece üç kişinin yaptığı saatçilik sanatı dikkat çekiyor.

Elazığ'da Bu Mesleği Yabancıya Bırakmadılar, Ailece Yapıyorlar

Elazığ’da eski duvar saati tamirciliği yapan Şener Saatçi, mesleğiyle ilgili Hakimiyet Haber Merkezine açıklamalarda bulundu. 

Dört kardeş olduklarını kaydeden Saatçi, baba mirası mesleğini 10 yaşından beri icra ettiğini ve hâlâ aktif olarak çalıştığını belirtti. Elazığ’da duvar saati tamirciliğini sadece Saatçi ailesi yapıyor ve sadece 3 kişiler. Şener Saatçi, kardeşi ve kuzeniyle birlikte icra ettiği mesleğini 65 yıldır bırakmadı, bütün zorluklara rağmen çalışmaya devam etti. Saatçi, bu mesleği yapmaktan zevk aldığını, ihtiyacı olmadığını ve kahvelerde oturmaktansa iş yerinde vakit geçirmeyi tercih ettiğini belirtti.

Elazığ'da Bu Mesleği Yabancıya Bırakmadılar, Ailece Yapıyorlar

Elazığ’daki en yaşlı usta olan Şener Saatçi,

“SANATI SANAT İÇİN YAPACAKSIN”

“Eski ustalar kalmadı Elazığ’daki en yaşlı usta benim. İşimi severek yaptığım zaman, aldığım parayı helal etmek için geceyi gündüze katıp müşteriyi memnun etmek lazım. Sanatı para için yapmayacaksın, sanatı sanat için yapacaksın ki Allah’ın karşısına bahtiyar bir şekilde çıkasın.” Diye vurguladı. Duvar saatlerini piyasanın altına verdiğini belirten Şener Saatçi, fahiş fiyata satılmaması gerektiğini, uyguna satılırsa da kurtarabileceğini aktardı.