Elazığ'da bu hayal artık imkansız hale geldi

Ev alma hayali kuranların en sık araştırdığı konuların başında konut kredisi geliyor. Konut kredilerinde faiz oranları değişince otomatik olarak aylık ödeme tablosu da değişiyor. En düşük kredinin aylık ödeme taksiti değişti.

Elazığ'da bu hayal artık imkansız hale geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konut kredilerindeki faiz balonu her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu durumda konut kredisi ile ev almak ne yazık ki pek çok kişi tarafından imkansız hale geliyor. Çünkü aktarılan son habere göre 1 milyon TL’lik konut kredisinin geri ödemesi 5 milyon TL’yi aşmış durumda. Durum bu şekilde olunca konut kredilerinin yanına çok fazla yaklaşılmıyor.

EN DÜŞÜK KREDİLER BİLE UÇTU

En düşük kredinin aylık geri ödemesi değişti. Aktarılan habere göre piyasada en düşük konut kredisi yüzde 3,5 faiz oranı ile veriliyor. 1 milyon TL konut kredisi çekilmesi halinde aylık taksit miktarı 31 bin 352 TL oldu. Kredinin toplam geri ödemesi 3 milyon 781 bin TL’yi geçiyor.

DAR VE ORTA GELİRLİLER ARTIK İMKANSIZ DİYOR

Konuya ilişkin Sözcü’nün aktarmış olduğu haberin detaylarına göre dar ve orta gelirli vatandaşlar için kredi destekli konut almak artık resmen hayal oldu. Çünkü 1 milyon TL konut kredisi çekilmesi halinde 12 ay vadede aylık 69 bin 921 TL ödenecek olup, aylık faizi yüzde 6,99’a çıkan konut kredisinin geri ödemesi de neredeyse 9 milyona yaklaşıyor.

ASGARİ ÜCRETİN 4 KATI

Durum bu şekilde olunca toplam faiz oranı 7 milyon 390 bin 527 TL’yi geçiyor. Asgari ücretin 7 bin 2 TL olduğu göz önüne alınırsa, aylık taksit ödemesi asgari ücretin 4 katını geçiyor. Bu şekilde de dar ve orta gelirli vatandaşların kredili ev alması çok zorlaşıyor.

ELAZIĞ’DA EV ALMAK HAYAL OLDU

Fiyatların civar illere göre bir tık daha yüksek olduğu Elazığ’da da artık ev almak imkansız hale geldi. Otomotiv sektörü gibi durgunluk yaşanan gayrimenkul için de kampanya yapılması şart.