Elazığ'da bir usta, çiğköfteci olmak için devlet memurluğunu bıraktı

Elazığ'da son zamanlarda adından sıkça söz ettiren meşhur çiğköfteci Mustafa Çakan, çiğköfteci olma hikayesini bizlerle paylaştı.

Elazığ'da bir usta, çiğköfteci olmak için devlet memurluğunu bıraktı

Çiğköfteci olmadan önce devlet memuru olduğunu belirten Mustafa Çakan, 2 sene ücretsiz bir şekilde çalışıp işi örendiğini ve 15 sene boyunca iki işini birden idare ettiğini belirtti.
Son zamanlarda sosyal medyada sıkça karşımıza çıkan ve özgün içerikleriyle, Elazığ’a özgü konuşma tarzıyla sempati toplayan Meşhur Çiğköfteci Mustafa Usta, çiğköfteciliği daha rahata yapabilmek için kamu görevinden istifa ettiğini belirtti.

“ŞİMDİ O BEDAVA ÇALIŞTIĞIM GÜNLERİN EKMEĞİNİ YİYORUM”

Maddi durumunun kötü olduğu bir dönemde bir çiğköftecide ücretsiz bir şekilde çalışmaya başladığını belirten Çakan, “Çiğköfteci olacağım aklıma gelmezdi. Devlet dairesinde çalışırken maddi durumum iyi değildi. Bir çiğköfteciye gidip orada çalışmak istedim ancak elemana ihtiyaçlarının olmadığını söylediler. 2 yıl bedava çalıştım. İşi öğrenmek için değil, zamanımı boş yere dışarıda geçirmemek için. Farkına varmadan çiğköfteci olmuşum. Şimdi o bedava çalıştığım günlerin ekmeğini yiyorum. 15 yıl sokaklarda tepsi gezdirdim. Hem devlet dairesinde çalışıp hem tepsi gezdiriyordum. Daha sonra bu dükkanı açtım. Bir süre sonra devlet dairesinden ayrılmak zorunda kaldım. Çünkü iki iş birden yürümüyordu. Çiğköfteci olmayı seviyorum, devlet dairesini sevmiyorum. Bu yüzden kamuyu bıraktım” şeklinde konuştu.

“AKLIMA GELMEYEN ÇOK FAZLA SANATÇIYA ÇİĞKÖFTE YOĞURDUM”

Çiğköfteci olduğu dönemden itibaren adını herkese duyurmayı başaran Mustafa Çakan, çok sayıda ünlüyle vakit geçirdiğini aktardı. Çakan:”Çiğköfte mazim yaklaşık 30 yıla dayandı. Elazığ’da Başbakan’a çiğköfte yoğuran benim. Bakan Vedat Işıkhan geldi, burada çiğköfte yediler. İzleyenler diğer sanatçıları görüyorlar zaten. Bülent Serttaş, Serttaş Taşses, Latif Doğan gibi aklıma gelmeyen çok fazla sanatçıya çiğköfte yoğurdum” dedi.

“KİMLİĞİNDE ELAZIĞ YAZAN HERKESİN BENİ TAKİP ETMESİNİ İSTİYORUM”

sosyal medyaya video yükleme fikrinin tamamen spontane geliştiğini ve beğenilince devamının geldiğini belirten Çiğköfteci Çakan,
“Elazığlı müzik yapımcısı Cihan Erdemir ile burada sohbet ederken Elazığ şivesiyle konuşuyorduk. Video çektik sosyal medyaya yükledik. O video patladı, yurt dışında yaşayan Elazığlı hemşehrilerimden çok sayıda telefon aldım. Yeni videolar çekmeye başladık. Yurt dışında ve yurt içinde yaşayan Elazığlılar “sizi izleyince kendimizi memleketimizde hissediyoruz” diyorlardı. Videoların içine hafif bir komiklik de katıyoruz, kimseyi rencide etmeden izleyenleri güldürüyoruz. 
Yolda beni durdurup fotoğraf çektiren var, “vallahi canım sıkıldıkça açıp seni izliyorum” diyenler var. Benim her halim doğal, videolarımız da doğal. Elazığ için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Kimliğinde Elazığ yazan herkesin beni takip etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Elazığ'da bir usta, çiğköfteci olmak için devlet memurluğunu bıraktı