Elazığ'da Bıçak Bileme Ustalarının Kurban Bayramı Mesaisi

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşlar körelen bıçaklarını bileylemek için bıçak bileme ustalarının yolunu tutarken ustalar aşırı talebe yetişmek için sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar çalışıyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da Bıçak Bileme Ustalarının Kurban Bayramı Mesaisi

Her yıl olduğu gibi kurban bayramı öncesinde bıçak bileme ustalarında yoğun bir mesai başladı. Kurban kesecekleri hayvanların eziyet görmemesi ve etleri parçalara ayırmada kolaylık olması için yeni bıçak almayan vatandaşlar daha önceden kullandıkları körelen bıçaklarını bileylemeyi tercih ediyor. 

Bu yıl kurban bayramı nedeniyle bıçak bileylemeye birkaç gün erken başladıklarını söyleyen bıçak bileyleme ustası Turan Kehya “ Yaklaşık 10 yıldır vatandaşlara bıçaklarınızı erken getirin son günlere bırakmayın daha güzel daha temiz  olsun uyarımız bu yıl karşılık buldu. Bileylemeye bu yıl daha erken başladık. Piyasaların bu kadar yükselmesine rağmen bileyleme fiyatlarımızı geçen yılla hemen hemen aynı tuttuk. Kurban bayramında vatandaşlarımıza yardımcı olalım diye. 6-7 arkadaşımızla gece 11-12’lere kadar mesaimize devam edip çalışıyoruz. 

Bileyleme fiyatları ise şöyle: bıçak 10 lira, satılar 20 ile 30 lira, et makinesi bıçakları 35-40 lira.