Elazığ'da Beş Okul Yeniden Yapılıyor

Elazığ İl Özel İdaresi, 4 ilçe ve bir belde de toplam 80 derslikli beş okulun yapımı için ihale işlemlerini tamamlayarak yüklenici firmalar ile sözleşme imzaladı.

Elazığ'da Beş Okul Yeniden Yapılıyor

Gerçekleştirilen imza törenine Elazığ Valisi   Dr. Ömer Toraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve Yüklenici firma temsilcileri katıldı.

Elazığ’da eğitim hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için geçtiğimiz süreçte şehir genelinde çok sayında okul binasının tadilat, doğalgaz dönüşümü,  deprem güçlendirme, bakım ve onarım işlemleri için gerekli çalışmaları yürüten Elazığ İl Özel İdaresi 24 Ocak depreminde hasar gören okulların yeniden yapımını gerçekleştirmek üzere de çalışmalarını devam ettiriyor.

Elazığ İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan 35 Milyon TL ödenek ile Karakoçan, Keban, Ağın ve Palu ilçeleri ile Yurtbaşı Beldesinde beş okulun yapımı için ihale işlemlerinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmalar ile sözleşme imzalanarak çalışmalara başlandı.

DÖRT İLÇE VE BİR BELDEDE TOPLAM 80 DERSLİK YAPILACAK

Yapılan sözleşmelerin ardından, 24 Ocak depreminde yıkımı gerçekleştirilen Karakoçan ilçesinde 16 derslikli Başyurt Ortaokulu, Keban ilçesinde 16 derslikli Musa Coşkun Ortaokulu ile yenilenmesi gerektiğinden yıkılan Ağın ilçesinde 8 derslikli Öğretmen Abdullah Lütfi İlkokulu, Palu ilçesinde 16 derslikli Atatürk Ortaokulu ve Yurtbaşı Beldesi’nde 24 derslikli Şehit Coşkun Özcan Ortaokulu’nun yapımı gerçekleştirilecek.

OKULLAR 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA HİZMETE BAŞLAYACAK

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yüklenici firmalar ile yapım sözleşmesi imzalanan okullar 2022 eğitim öğretim yılı başında hizmet vermeye başlayacak.