Elazığ'da Başladı, Hedef Bütün Doğu Anadolu!

Genellikle Fırat Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Bi Dünya Oyuncak Topluluğu üyeleri, Elazığ dahil olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde gidilmedik okul kalmasın istiyorlar.

Elazığ'da Başladı, Hedef Bütün Doğu Anadolu!

Elazığ’da birkaç kişilik arkadaş grubunun oluşturduğu ve zamanla üye sayısı 100’lere kadar ulaşan Bi Dünya Oyuncak Topluluğu, Elazığ’dan başlayıp Doğu’daki bütün köy okullarına giderek ihtiyaçlarını karşılıyor ve çocuklara oyuncaklarla birlikte kırtasiye desteği sağlıyor.

Elazığ'da Başladı, Hedef Bütün Doğu Anadolu!

“DOĞU’DA GİTMEDİĞİMİZ KÖY, OYUNCAK VERMEDİĞİMİZ ÇOCUK KALMASIN İSTİYORUZ”

Topluluğun uzun süredir üyesi olduğunu söyleyen Esen Barışık,

“Çoğunlukla üniversite öğrencilerinden oluşan topluluğumuz, sadece çocuklara ve kadınlara yönelik projeler üretiyor. Çünkü toplumumuzda kadınların ve çocukların hak ettikleri değeri görmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda bot ve mont dağıtımı yaptık. Elazığ’dan Muş’a gittik, Bitlis’e gittik, Diyarbakır, Mardin gibi doğudaki şehirlerin en ücra köşelerine gidiyoruz. Doğu’da gitmediğimiz köy, oyuncak vermediğimiz çocuk kalmasın istiyoruz. Çünkü ülkemizde eğitim gibi imkanların çok büyük bir kısmı Batı Bölgesi için sağlanıyor ancak, Doğu bölgesi ve doğudaki çocuklar maalesef kimsenin umurunda değil. Çocukların hayatlarına bir nebze olsun ışık vermek istiyoruz. Gülücüklerine sebep olmak istiyoruz-ki bu dünyanın en güzel duygusu.” Diyerek amaçlarının ne olduğunu açıkladı.

Elazığ'da Başladı, Hedef Bütün Doğu Anadolu!

“SPONSORA İHTİYACIMIZ VAR”

28 Ekim Cumartesi günü Elazığ’da da bir köy okuluna gideceklerini duyuran Barışık,

“Elazığ’da da gitmek istediğimiz köyler ve okullar var. 28 Ekim Cumartesi günü Palu ilçesinde bulunan Tarhana Köyü’nde köy okulunu boyamaya gideceğiz. Daha önce hiç okul boyamadık. Daha çok bot ve mont dağıtımı, oyuncak dağıtımı, pasta, pamuk şeker gibi şeyler yaptık. Okul boyama fikri de geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğimiz bir köy okulunu gördükten sonra aklımıza geldi. Bu konuda, hatta bütün konularda sponsora ihtiyacımız var.”

Elazığ'da Başladı, Hedef Bütün Doğu Anadolu!

“BİZ BU TOPLUMDA, ÖZELLİKLE DOĞU’DA KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMESİNİ İSTİYORUZ”

Ülkemizin Doğu bölgesinde kadınlara ve çocuklara gereken değerin verilmediğinden şikayetçi olan Barışık bu konuda karşılaştıkları engelleri şu ifadelerle dile getirdi,

Elazığ'da Başladı, Hedef Bütün Doğu Anadolu!

“Çok güzel planlarımız ve projelerimiz var ama sürekli engellerle karşılaşıyoruz. Gideceğimiz köylerden birinde köy muhtarı “kadınlar gelemez” dedi. Kadınlar gelemez ne demek? Amacımız yardım etmek ve destek olmakken böyle bir tavırla karşılaşmak gerçekten sinir bozucu. Biz bu toplumda, özellikle Doğu’da kadınların ve çocukların hak ettiği değeri görmesini istiyoruz. Evet, bunu sadece oyuncak dağıtarak ya da pamuk şeker dağıtarak yapamayız ama bir yerden başlamak zorundayız.

Projelerimize ya da ekibimize katılmak isteyen hiç kimseyi geri çevirmiyoruz. Her fikre ve her türlü desteğe açığız. Dediğim gibi sponsor desteğine çok ihtiyacımız var. Doğu’daki çocukların yaşam standartlarını yükseltemesek de, en azından güzel zaman geçirmelerini sağlayabiliriz. Doğu’da gidilmedik köy bırakmak istemiyoruz.”