Elazığ'da AFAD Araç Alımından Vazgeçecek mi?

Mayıs ayında yeni hizmet araçları almak için bütçe isteyen AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tasarruf tedbirlerinin yürürlüğe girmesiyle nasıl bir tavır alacağı merak ediliyor.

Elazığ'da AFAD Araç Alımından Vazgeçecek mi?

16 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlanan tasarruf tedbirleri kapsamında  ambulans ve Milli Savunma Bakanlığı ihtiyaçları haricinde araç alımının tüm kurumlarda 3 yıl için durdurulduğu kararname yürürlüğe girdi. Öte yandan İl Genel Meclisi mayıs ayı oturumlarında   AFAD’ın talebi üzerine Özel İdaresi 2023 Mali yılı bütçesinde Stratejik Plan ödeneği olarak, Il Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün  yol yapım  giderleri harcama kaleminde bulunan ödeneğin ilgili harcama kalemlerine aktarılması konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor ele alınmış ve AFAD’ın talebi kabul edilerek  2 milyon 300 bin TL’lik bütçe yeni araç alınması için meclisin oylamasına sunulmuştu.  MHP’li üyeler araç alımının ülkenin bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaç olmadığını dile getirerek red oyu vermiş Ak Parti, CHP ve YRP’li üyeler ise kabul oyu vererek AFAD’ın yeni hizmet araçları almasının önü açılmıştı. 

Oylamadan  önce mecliste söz alan MHP Grup Başkanı Raif Aslan, vatandaşların çadır ve konteyner talepleri yerine getirilmezken yeni araç alınmak istemesine tepki göstermişti.