Elazığ'da 8 saat

24 Ocak 2020 tarihinde yaşadığımız depremden iki gün sonra ilimize gelerek acımızı paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin birinci yıl dönümünde de Elazığlıları yalnız bırakmadı. Hem konutların anahtar teslimini gerçekleştirdi, hem İpekyolu Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi hem de şehrin manevi değerlerini hastanede ziyaret ederek vefasını gösterdi.

Elazığ'da 8 saat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak’ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde Elazığlıların yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremin yıl dönümünde de Elazığlıları unutmadı.
Saat 14’te ilimizde gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 22’de ilimizden ayrıldı. 8 saat gibi planlananın iki katı süre ilimizde kalan Erdoğan, resmi törenlerin yanında vatandaşlarla görüştü, şehrin manevi dinamiklerinden olan Hafız Abdullah Nazırlı ile Şehit Fethi Sekin’in babası Mehmet Sekin’i hastanede ziyaret etti.

 

ERDOĞAN İÇİN ELAZIĞ BİR BAŞKA 
İlimizde TOKİ konutlarının anahtar teslim töreni için gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan için Elazığ özel bir öneme sahip. 
Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığı döneminden başlayan bu sevda, yıllar boyunca devam etti ve değişik konumlarla ilimizi onlarca kez ziyaret etti.
Elazığ da Erdoğan’ı sevdi ve hiçbir zaman yalnız bırakmadı. İşte Elazığ’ın bu duruşu Erdoğan’ın dünkü konuşmasına şöyle yansıdı:
“Bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede yanımızda yer alan Elazığ’a tüm gakgoşlara selamlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyorum.”


HALKIN YOĞUN İLGİSİ
Resmi törenler için ilimize gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Elazığlılar da sevgilerini onu coşkulu bir şekilde karşılayarak gösterdiler.


BİR YILDA YAPILANLARI YUKARIDAN GÖRDÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, havaalanına indikten sonra helikopterle şehrin dört bir yanında başlatılan ve birçoğu tamamlanan TOKİ konutlarını gezdi.
Yapılan çalışmalarla ilgili zaman zaman eleştirilerini ve önerilerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’a iletti. Erdoğan Özellikle Mustafapaşa ve Rüstempaşa’da yapılan konutların üzerinden geçerken birkaç kez tur attı ve Bakan Kurum’a kendi görüşlerini iletti.


GÜZEL KONUTLAR, MUTLU İNSANLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yıl gibi kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine verilen konutların anahtar teslim törenlerine katılmak için gittiğinde bu alanda coşkulu bir kalabalıkla karşılandı.
 Yazıkonak’ta tamamlanan TOKİ konutları önünde düzenlenecek olan konut teslim törenine katılan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin farklı bölgelerinde yapılan konutlardan hak sahibi olan depremzedelere konutlarının anahtarını teslim etti.
Anahtarlarını alan vatandaşlar da konutlardan ve yapılan hizmetlerden mutlu olduklarını ifade ettiler.

 


HASTA ZİYARETLERİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi açılışlarından sonra Valilikte planlanan koordinasyon toplantısını İpekyolu Gençlik Merkezinde gerçekleştirerek ilimizle ilgili sorunları dinledi.
Bu programdan sonra uzun süreden beri tedavi gören ve ilimizde binlerce hafızın yetişmesini sağlayan Hafız Abdullah Nazırlı’yı ziyaret etti.
Erdoğan ayrıca şehit polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin’i de şehit oğlunun ismini taşıyan hastanede ziyaret etti.
Erdoğan’ın hastane ortamının tüm risklerine rağmen hasta ziyaretinde bulunması hem değerlerimize vefa hem de manevi dinamiklerimize büyük saygı olarak yorumlandı.

 

KABİNE TOPLANTISINA RAĞMEN AYRILMAK İSTEMEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, her pazartesi yapılan Kabine toplantısını da erteleyerek  4 saat olarak planlanan programını iki kat uzatarak 8 saat ilimizde kaldı. Bu süreçte her ortamı fırsat bilerek halkıyla buluştu, hemşerilerimiz ile sohbet etti, insanlarımızı evlerinde ziyaret etti.
TOKİ konutlarında oturan hemşerilerimizin evlerine konuk olan ve  samimi diyaloglar kuran Erdoğan, uzun süre bu ziyaretlerine devam etti.
Programların  ve açılışların gerçekleştirildiği alanlarla ilimiz siyasileri yanında ilimiz bürokratları ve STK temsilcileri ile de görüşen Erdoğan, Elazığspor Kulüp Bakanı Selçuk Öztürk’ü de dinledi ve notlar aldı.
Saat 14’te ilimize gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 22’de ilimizden ayrıldı.

 


YENİDEN GELECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası ilimizde yapılan çalışmaları yerinde incelemesi, anahtar teslim töreni ve  vatandaşların  ilgisinde memnun kaldı ve yeniden Elazığ’a geleceği sözüyle ilimizde ayrıldı.