Elazığ'da 30 Bin Kişi Büyük Gazze Mitinginde Buluştu

Elazığ'da yaklaşık 30 bin kişi sağanak yağmura aldırış etmeden Büyük Gazze mitinginde bir araya gelerek 230 gündür Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

Elazığ'da 30 Bin Kişi Büyük Gazze Mitinginde Buluştu

El Aksa platformu ev sahipliğinde  Adıyaman, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Gaziante, Malatya, Mardin, Muş, Siirt ve Van illerinden gelen vatandaşlarında olduğu onbinlerce kişi Elazığ’da Büyük Gazze mitinginde buluştu. İzzetpaşa  Camii’nde kılınan ikindi namazından sonra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın da aralarında bulunduğu binlerce vatandaş  Gazi Cadddesi’nden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’ndaki miting alanına akın etti. Mitingin başlamasıyla sağanak yağmur etkisini göstermesiyle vatandaşlar zor anlar yaşarken buna rağmen alanı terk etmeyerek Gazze’deki mazlum halkın yanında olduklarını gösterdiler.

Elazığ'da 30 Bin Kişi Büyük Gazze Mitinginde Buluştu

Mitingde konuşan Hamas  yetkililerinden  Süheyl El- Hindi “ Gazze, şehidin şehide sarıldığı yerdir. Yaralının yaralıyı tedavi ettiği yerdir. Yetimin yetimi teselli ettiği yerdir. Gazze şehitleriyle, yaralılarıyla bütün acılarıyla tek başına savaşan direnen yerdir. Tek başına zaferi ümmet adına elde edecek yer neresi derlerse orası Gazze’dir. Gazze’de bir çok yer yerle bir edildi. Üniversiteler yıkıldı. Yaralıları tedavi edecek hastanesi kalmadı. Altyapısı, yiyeceği, suyu kalmadı. Ama buna rağmen Gazze direnişiyle halkıyla kadınıyla çocuğuyla dimdik ayakta sabırlı direnişe devam ediyor” dedi.

Elazığ'da 30 Bin Kişi Büyük Gazze Mitinginde Buluştu

Süheyl El Hindi “ Yüce Rabbimiz değerli kitabında “Üzülmeyin, gevşemeyin muhakkak üstün olacak olan sizsiniz” Hz. Muhammed SAV ise imanın zirve noktasının cihad olduğunu söyler. Cihadın en hayırlısı da ribattır. Nöbet tutmaktır, cephelerde savaşmaktır. Bugün bütün Müslümanlara canları ve mallarıyla  en değerlilerini feda ederek Allah yolunda Gazze’deki kardeşlerini yalnız bırakmamak onlara destek olmaktır. Bu bizim üstümüze düşen görevdir. Ta ki ya şehadet ya da zafere ulaşıncaya kadar” diye konuştu.

Elazığ'da 30 Bin Kişi Büyük Gazze Mitinginde Buluştu