ELAZIĞ'DA 200 YATAKLI YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KURULMASI GEREKİYOR

Başak MERAL GÜNDÜZ/Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş Covit-19 pandemisini önleme tedbirleriyle ilgili açıklama yaptı.

ELAZIĞ'DA 200 YATAKLI YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KURULMASI GEREKİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Karataş açıklamasında; "F. Ü. Hastanesinde mevcutta 49 yataklı erişkin yoğun bakım yatağı olduğunu ve şu an % 85 doluluk oranı ile çalışıldığını, Vaka sayısı arttığında bu ihtiyacı karşılamakta zorlanılacağını söyledi.

ELAZIĞ’IN EN BÜYÜK ACİL İHTİYACI 200 YATAKLI YOĞUN BAKIM ÜNİTESİDİR

Karataş, "Elazığ’ın en büyük acil ihtiyacının 200 yataklı yoğun bakım ünitesi olduğunu ve bu Yoğun Bakım Ünitesinin 3.basamak hastane olan F. Ü. Hastanesine bağlı yeni bir binada veya yine hastaneye bağlı olarak yeni bina tesis edilene kadar eski Askeri Hastane de açılması gerektiğini söyledi.

Karataş, "Askeri Hastane başta olmak üzere tüm kapatılan hastaneleri açın ve buraları yoğun bakım üniteleri olarak kurun ileriki günlerde yoğun bakım yatak sayısı yetmeyecek! " Covit-19 riskine karşı Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesinin açılması sonucu kapatılan, atıl bırakılan Askeri Hastane, Harput Devlet Hastanesi ve diğer boş hastanelerin acilen dizayn edilerek kontrol ve önleme merkezi olarak kullanılması gerek” dedi.

ESKİ ASKERİ HASTANE VE ATIL BIRAKILAN BAŞKA KURUMLARA DEVREDİLEN HASTANELER ACİLEN KORONAVİRÜS KONTROL VE İZOLASYON MERKEZİ OLARAK KULLANILMALIDIR

Karataş: “Yerleşim alanları dışında bulunan eski Askeri Hastane başta olmak üzere tüm Şehir Hastanelerinin açılması sonucu atıl bırakılan ve başka kurumlara devredilen hastanelerin acilen koronavirüs kontrol ve izolasyon merkezi olarak kullanılması gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse; Elazığ'da kapatılan Askeri Hastane, Eski Devlet Hastanesi, SSK Hastanesi, Diş Hastanesi yeniden techizatları temin edilerek hazır halde bekletilmelidir.

KONU İLE İLGİLİ TALEBİMİZİ SAĞLIK BAKANLIĞINA İLETTİK

Karataş, “Konu ile ilgili talebimizi Sağlık Bakanlığına ilettik. Covit-19 merkezi olan Şehir Hastanelerinde ve ayrıca Üniversite Hastanelerinde Poliklinik, hasta yatış, yoğun bakım hizmeti veriliyor ve ücretsiz covit testi yapılıyor.  Eski Askeri hastanenin covit-19 kontrol ve izolasyon merkezi olarak kullanılması hem Şehir Hastanesinin ve Üniversite Hastanesinin yükünü azaltacak hem de Covit-19 şüphesi bulunanların yerleşim yerlerinden uzak bir bölgede kontrol altında tutulmasını sağlayacaktır” dedi.

Başkan Karataş, “Pandemi önleme adına yanı başımızda Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere birçok Hastane kampüsünde triyaj alanı oluşturdu. Tüm Üniversite ve Şehir Hastaneleri Çadır ve Konteyner kampüsünü kurarak hastaneden ayrı izole bir yerde Koronovirüs Polikliniği ve Acili açarak hizmet vermelidir. Belediyeler İl Sağlık Müdürlükleri ile işbirliği yaparak Her mahalleye Sağlık Kabinleri açarak acil ve poliklinik hizmeti vererek pandemiyi ve hastanelerdeki yoğunluğu azaltmalıdır.” diye ifade etti.