Elazığ'da 20 lira oldu vatandaşlar poşet poşet alıyor 

Faydalarının saymakla bitirilemediği, vatandaşların severek tükettiği nar meyvesi ilk hasatla birlikte Elazığ'daki tezgahlarda yerini aldı.

Elazığ'da 20 lira oldu vatandaşlar poşet poşet alıyor 

Meyve olarak yenilmesinin yanı sıra meyveden elde edilen suyunun da vatandaşların severek tükettiği nar; ekşisiyle de salataların ve mutfakların vazgeçemediği ürünler arasında yer alıyor.

Elazığ'da 20 lira oldu vatandaşlar poşet poşet alıyor 

Yapılan araştırmalarda nar suyunun kalp damar sağlığını koruduğu, kan basıncını, kötü kolesterolü ve kan şekerini düşürdüğü ayrıca içeriğindeki C, A ve E vitaminleri sayesinde görme sağlığını da desteklediği ifade ediliyor. Narın suyundaki B ve C vitaminleri de cildin sağlığına ve güzelliğine katkı sunmak gibi insan sağlığına faydası da saymakla bitmiyor. Yılın ilk hasadı yapılan nar meyvesi Elazığ’da bahçelerde yetişmesinin yanı sıra ilimize Gaziantep başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden getirilerek kilogramı 20 liradan satılıyor. Tablasında doldurduğu kasa kasa narların satışını yapan seyyar satıcı ise; ucuz olduğu için vatandaşların kilo kilo aldığını belirterek satışlardan memnun olduğunu kaydetti.