Elazığ Bilim Günleri Başladı !

Elazığ Bilim Merkezinde 21-23 Ekim tarihleri arasında sürecek olan bilim şenliğinin  ilk gününde Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU, İl Özel İdaresi Sekteri Nazif BİLGİNOĞLU, El

Elazığ Bilim Günleri Başladı !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Bilim Merkezinde 21-23 Ekim tarihleri arasında sürecek olan bilim şenliğinin  ilk gününde Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU, İl Özel İdaresi Sekteri Nazif BİLGİNOĞLU, Elazığ Belediye Başkan Yar. Resul ŞAHİN,  İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet BAĞLITAŞ   stantları  birer birer  gezerek genç mucitlerden icatları hakkında bilgi aldılar.

Elazığ Bilim merkezinin  geçen yıl TUBİTAK'ın desteğiyle hizmete açıldığını belirten Elazığ Valisi Murat ZOROĞLU “ O zamandan bu zamana kadar geçen süre içerisinde hakikaten hem ilimizdeki çocuklar, gençler ve yetişkinler için hem de komşu illerdeki gençlerimiz için çok önemli bir işlev üstlendi. Geçtiğimiz yıl içerisinde bilim merkezimizde çok sayıda etkinlik gerçekleşti. Bizim planladığımızın da çok üzerinde bir ilgi gördü” dedi.

TUBİTAK tarafından maddi olarak desteklenen bu organizasyonda 3 gün iboyunca  20 atölyede 2 bin tane öğrencinin çeşitli etkinliklere katılacağını  ve eğitim göreceğini söyleyen ZORLUOĞLU “ Bununda ötesinde gerek içeride gerekse dış alanda gerçekleştirilecek bilimsel aktiviteler ve eğlenceli diğer aktivitelerle birlikte beraber 2 binin çok üzerinde vatandaşımızın bu bilim şenliğine aktif şekilde katılacağını düşünüyoruz. İnşdigerah bu 3 gün bilimle dolu dolu geçeçek. Gençlerimiz bir taraftan bilimsel etkinliklere katılırken bir taraftan da 3 gün boyunca eğlenceli vakit geçirecekler” diye konuştu.

4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı hakkında bilgiler veren Elazığ Bilim Merkezi Müdürü Emir Süleyman SANAÇ  “Bilim günlerimizdeki amacımız; bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılmasıdır. Bu hedef doğrultusunda  sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlamaktayız. Bilim şenliğimize bütün Elazığ halkını bekliyoruz” diye kaydetti.

Etkinlik boyunca öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Elazığ Valisi ZORLUOĞLU, öğrencilerin fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmeyerek birçok öğrenci ile özçekim yaptı.