Elazığ Belediyesi'ne TEKNOFEST'ten 2 Ödül

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 'Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor' projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi öğrencileri, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te farklı kategorilerde dereceler kazandı.

Elazığ Belediyesi'ne TEKNOFEST'ten 2 Ödül
TAKİP ET Google News ile Takip Et

36 farklı kategorinin yer aldığı teknoloji yarışmalarında, 200 bin yarışmacının arasından dereceyle dönen Fırat Üniversitesi öğrencileri bütün Elazığlıları gururlandırdı.

 

GENÇ YETENEKLERDEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın destek verdiği gençler ise;

"Uçan Andalar" takımı Sürü İHA kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü, Savaşan İHA kategorisinde ise "Gökyüzünün Mühendisleri" takımıyla en iyi takım ruhu ödülünü alarak büyük başarılara imza attılar. Performanslarıyla göz dolduran gençler, çalışma süreçlerinde kendilerine her türlü imkânı sağlayan Başkan Şerifoğulları ve Elazığ Belediyesi çalışanlarına teşekkür ettiler.

 

“HAYALLERİNİN PEŞİNDE KOŞAN VE DAİMA ÜRETEN BÜTÜN GENÇLERİN YANINDA OLACAĞIZ”

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen TEKNOFEST 2021 yarışmalarında bizleri gururlandıran bütün gençleri tebrik eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ülkemizi bilim ve teknoloji alanlarında bir adım öteye taşıyarak geleceğe dair umutlarımızı artıran bütün organizasyonlarda, en önde olacaklarını kaydetti.

Elazığ Belediyesi olarak hayallerinin peşinde koşan, daima üreten, vatanına, milletine ve bayrağına yakışır bir azimle çalışan gençlerin, bütün imkânlarla yanlarında olacaklarını kaydeden Başkan Şerifoğulları, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:“Elazığ Belediyesi olarak yarınların teknolojisini tasarlayacak, üretecek ve yönetecek gençlerimizin daima yanında yer aldık. Bu doğrultuda TEKNOFEST yarışmalarına katılan ve Fırat Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 11 takıma destek olduk. Bu takımlarımızın 8'i finale kalmaya hak kazandı. Onların yanında olmayı görev bilerek İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılan festivalde stantlarımızla yer aldık. Finale kalmaya hak kazanan 8 takımımız, farklı kategorilerde elde ettikleri derecelerle bizleri gururlandırdı, yarışmanın sonucunu ise 2 ödülle taçlandırdı. Milli ve yerli projelerin hızlıca hayata geçmesine öncülük eden TEKNOFEST’te, adeta Elazığ rüzgârı estirdik. Gençler, onlara güvendiğimiz ve imkân sunduğumuz takdirde başaramayacakları hiçbir şeyin olmadığını bizlere gösterdi. Bu başarıda Belediye olarak katkı sağlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduk. Gün geçtikçe büyüyen TEKNOFEST organizasyonunda emeği geçen bütün hocalarımızı, takım koordinatörlerimizi ve öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum.”