Elazığ, Bayram Turizmine Hazır mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamayla Türkiye'de bayram tatili 9 gün olarak belirlenmişti. Yaşanan bu gelişme daha sezon başında turizm sektöründe önemli bir hareketliliği beraberinde getirirken Elazığ'ın Hazar Gölü, Kanyonlar, Hazar baba, Harput, Keban, Golan kaplıcaları başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanları ile bu turizm hareketliliğine ne kadar hazır olduğu merak konusu oldu.

Elazığ, Bayram Turizmine Hazır mı?

Elazığ’ın sık sık turizm konusunda ciddi bir potansiyel taşıdığını hem yazıları hem haberleri hem de videolarıyla dile getiren Hakimiyet, bu konuda sorunlara getirdiği eleştiriler yanında önerilerde bulunmaya da devam ediyor.

HARPUT HAZIR

Türkiye’nin bir turizm cenneti olması yanında bu konunun bayramlarla birleşmesi ve bayram tatillerinin turizmi hareketlendiren ve sektöre önemli bir canlılık haline getiren bir kültüre dönüşmesi Elazığ için de bir fırsatı beraberinde getirdi. Halihazırda bölge ve civar illerden önemli bir turizm ağına kavuşmaya başlayan Elazığ’da Harput’a son dönemlerde hem kamu hem de özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla birlikte ayrı bir değer katıldı. Harput artık günü bilirlik ziyaretçi ve turları rahatlıkla ağırlayabilecek bir noktada.

Elazığ, Bayram Turizmine Hazır mı?

DOLU DOLU 1 GÜN

Özellikle bayram tatili nedeniyle Harput’a gelecek ziyaretçiler hem müzeleri hem tarihi noktaları hem de Harput’un eşsiz doğasını gezerek harika lezzetleri tadıp unutulmaz bir gün geçirebilecek. Bu konuda önemli bir potansiyeli bulunan Harput’un tek eksiği ise tanıtım gibi görünüyor.

HARPUT İÇİN KENETLENEBİLİRİZ

Elazığ’ın turizm potansiyelini ön plana çıkarabilecek ve önemli bir başlangıç yapabilecek Harput için 9 günlük bayram tatili önemli bir fırsat. Bu noktada Elazığ Valiliği tarafından koordine edilecek ve diğer kurum ve kuruluşların da desteğiyle özellikle bölge ve civar illeri kapsayan bir tanıtım çalışması bayram tatili için fırsat kollayan vatandaşlar için ciddi bir fırsat olarak görülüyor.

HARPUT DİĞER BÖLGELERİ DE ETKİLER

Harput’a gelecek olan ziyaretçiler için de ayrı bir çalışma yapılabileceği de uzman görüşleri arasında. Harput’a gelecek günü birlik ziyaretçilere Keban, Sivrice ve diğer turizm noktaları hakkında yapılabilecek bilgilendirmeler hem ziyaretçilerin şehrimizde daha fazla kalmasına hem de tanıtılmasına önemli bir katkı sağlar.

Elazığ, Bayram Turizmine Hazır mı?

HAZAR GÖLÜ VE ÇEVRESİNDE SON DURUM NE?

Geçtiğimiz halfalarda görev ve sorumluluk alanında olmamasına rağmen Elazığ Belediyesinin desteği ve katkısıyla İl Özel İdaresi tarafından ortaklaşa yapılan  temizlik kampanyası ile temizlenen Hazar Gölü ve çevresinin son durumu ve özellikle bayram süresince nasıl bir görüntü ortaya koyacağı merak ediliyor.

9 gün sürecek bayram tatili boyunda hem ilimizden hem de çevre illerden çok sayıda misafir ağırlayacak ve Hazar Gölü çevresinin günübirlik çöplerinin alınarak temiz tutulması bekleniyor.

Elazığ, Bayram Turizmine Hazır mı?

SOSYAL TESİSLER HAZIR MI?

Hazar Gölü etrafında bulunan ve birçoğu kamu kurumlarına ait sosyal ve dinlenmesi tesislerinin sezona ne kadar hazır olduğu ise merak konusu oldu.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Bu konuda yapılabilecekleri Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Elazığ Şube Başkanı Cuma Gülnar’a sorduk.

Gülnar, bayram tatilinin süresinin uzun olmasının sektörde önemli bir hareketliliğe sebep olacağını ve bunun da şehre ekonomik girdi sağlayacağını ifade etti.

Elazığ, Bayram Turizmine Hazır mı?

GÜLNAR: “SEKTÖRE OLUMLU YANSIYACAK”

“Kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkmış olması hem seyahat acentelerimize ve sektöre can suyu olması açısından hem de seyahat edecek vatandaşlarımız açısından önemli oldu. Biliyorsunuz Kurban Bayramı tatili içerisinde kurban seremonisinin olduğu bir organizasyon bu sebeple ilk bir iki günü kurban kesimi ile geçirebiliyor vatandaşlarımız. Buda tatilin 9 günlük olmasıyla seyahat edebilme imkanı da sunmuş olacak vatandaşlarımıza. Bu açıdan  kıymetli. Sektörümüze olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. Maddi anlamda iç pazarda geçen sanıyorum Ramazan Bayramında yüz milyon liranın üzerinde bir hareket gerçekleşmişti. Bunu biz çok önemli buluyoruz.”

BAYRAM,  ELAZIĞ’A HAREKET KATACAK

“Elazığ turizminin hak ettiği yerlere gelmesi açısından biz elimizden gelen çalışmalara devam ediyoruz. Bu bayram tatilinin 9 gün olması da elbette ki şehrimize yakın yerlerden günü birlik turistler ya da bir gece konaklamalı turistler açısından şehrimize hareket katacaktır. Otellerimizde  bu anlamda rezervasyonları var. Haberdarız. Kendileri ile görüşüyoruz. Ramazan Bayramına göre Elazığ daha hareketlendi.  Biz elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Bu anlamda istediğimiz seviyede hiç değil ama en azından bir hareket olduğunu düşünüyoruz. Hareketli olacağına inanıyoruz.”

“DAHA FAZLA TANITIMA İHTİYAÇ VAR”

“Harput bizim en kıymetli hazinemiz orada takriben bilinen beş bin yıllık tarih var bunun dışında yeni açılmış güzel şeyler üretilmiş müzeler var bunlar kıymetli ürünler. Çevre illere yönelik biz belediye başkanımızla görüşme gerçekleştirdik, valimizle gerçekleştirdik. Onların ve seyahat acentelerimizin kendilerinin de yaptıkları programlar var. Hep beraber sosyal medya hesaplarından ve online kanallardan ulaşabileceğimiz şekilde reklamlar çıkarak şehrimizin tanıtımına katkıda fayda da bulunmaya çalışıyoruz. Biz bu anlamda da önerilerde de bulunduk. Dikkate alındığını düşünüyoruz. Tabi hep bahsediyoruz bir iki bayramda olacak işler değil, bu bir süreç hiç durmadan devam etmesi gerekiyor.  9 günlük tatilin Elazığ adına fırsata çevrilmesi  için ne kadar turizmle alakalı sadece bu bayram tatilini değil yaz tatillerini ara tatilleri hepsini düşünerek şehrin turizm anlamında bir yerlere varabilmesi için düzgün bir planlamasını yapıp düzgün bir tanıtım hareketiyle devam ettirerek şehrin  turizmde bir alana gelmesini istiyoruz. Sadece bu tatil için konuşamayacağım onu ama Elazığ adına fırsata çevirmek istiyorsak, elimizde ki güzel ürünleri turizme kazandırılabilecek ürünleri daha fazla tanıtarak duyurmamız gerektiğine inanıyorum.”

Elazığ, Bayram Turizmine Hazır mı?

“TEK YÜREK OLMAMIZ GEREKİYOR”

“Bu işe gönül vermiş tarihimizi bilen insanlar dahil olmak üzere bir araya gelip  hikayeleştirilebilecek hikayeleştirip tanıtım yapılabilecek alanlarda tanıtım yapılması çok önemli. Şehrin bu anlamda tek yürek hareket edebilmesi çok önemli çünkü elimizde kıymetli ürünler var yani bu kıymetli ürünleri bir taraftan tanıtarak bir yere kavuşamayız.  Birkaç farklı ürünümüzü birkaç farklı platformda sürekli bir şekilde tanıtırsak birilerinin sürekli önüne çıkıp dikkatini çekecek bir hale gelecektir. Bu şehir için çok önemli. “

“DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI”

9 günlük tatil olması sebebiyle insanlar seyahat için alışveriş yapacaktır burada online sitelerde çok fazla dolandırıcılık önümüze gelebiliyor dikkatli olması konusunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Lütfen bu konuda bir seyahat acentesi olduğundan emin olsunlar ve alışverişlerini oradan yapsınlar ki yasal olarak haklı olabilsinler. Yola çıkacaklar lütfen dikkatli olsunlar ailelerine, istedikleri yere sağ salim kavuşsunlar.”