Elazığ'a Yeni Yaşam Alanı

Erkan Bay/ Elazığ Belediyesi şehir genelinde çalışmalarına devam ediyor. İlimize değer katan projeleri bir bir hayata geçiren Elazığ Belediyesi, yeni yaşam alanları içinde çalışmalarına hız verdi.

Elazığ'a Yeni Yaşam Alanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YENİ YAŞAM ALANLARI

Elazığ’ın önemli mahallelerinden biri olan Aksaray Mahallesinin gelişmesi için çalışmalarına başlayan Elazığ Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatırken, mahalleye katma değer katacak yeni yaşam alanları içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi, Aksaray Mahallesi Şehit Ferhat Bulut Sokağı’nda bulunan ve zamanla kullanılamaz duruma gelen çamlık alanı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla yeni bir yaşam alanına dönüştürmeye başladı.

MEVCUT AĞAÇLAR KORUNACAK

Çimento fabrikasının arkasında yer alan ve toplamda toplam 15 bin  metrekarelik zemine sahip çamlık alanda, mevcuttaki karaçam ağaçları korunarak yeni bir mesire alanı yapılacak.

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek çalışmalar doğrultusunda alana; kauçuk ve parke yürüyüş yolu, kameriye, piknik masası, barbeküler, oyun grubu, fitness spor alanları, kum havuzu, basketbol sahası ve yeşil alanlar yapılacak.

ATIL BİR ALANDI,MAHALLEMİZ ADINA GÜZEL BİR ÇALIŞMA

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal,“Çimento Fabrikasının alt tarafı atıl bir alandı. Geçmişte insanlar bu alanı kullanamaz hale gelmişti.Belirli saatlerden sonra kullanılmıyor ve atıl bir vaziyetteydi. Ağaçların altı kullanılmaz haldeydi. Bu çalışma bizim için güzel oldu. Zaten piknik yapılabilecek bir alan haline gelecek. Mahallemiz adına güzel bir çalışma oldu.”dedi.

MAHALLEMİZE İKİNCİ BİR KÜLTÜRPARK YAPILACAK

Yapılacak alanın Mahalleye bir değer katacağını ifade eden Özcan Bal,“Aksaray Mahallesi olarak böyle güzel bir alana ihtiyacımız vardı. Mahallemize bir değer katacak. Zaten o alan çok kötü bir haldeydi. Oranın ışıklandırması yapılacak.40’ın üzerinde piknik alanı olacak. Çeşmeleri olacak. Basketbol ve voleybol alanı olacak. İkinci bir Kültürpark yapılacak mahallemize.”diye ifade etti.

VALİ BEYİN GÖREVE BAŞLAMASIYLA YIKIMLAR HIZLANDI

Aksaray Mahallesinde yapılan hizmetler hakkında da bilgiler veren Muhtar Bal,“Mahallemizde yıkımlar ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Kerpiç evler ile ilgili olarak. Onlarla alakalı çalışmalarda başladı. Vali beyin göreve başlamasıyla birlikte yıkımlarımız da hızlandı. Hicret ile Aksaray arasındaki köprünün yapımı devam ediyor. İnşallah o da biterse bizde rahatlarız. Spor Yaşam Merkezi projesi var belediyemizin.Yakında ihaleye çıkılacak.”dedi.

MAHALLEMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜM  BAŞLADI

Aksaray Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının da başladığını ifade eden Muhtar Bal,“Yer tespiti yapıldı. Proje aşamasına geçildi.Yakın zamanda vatandaşlar ile görüşülecek. İnşallah bağlantı yolumuzda yapılacak.Kentsel dönüşüm yapılırsa mahallemizin gelişimi hızlanacak. Sayın başkanımız da bu konuda çok istekli.Bizlerde vatandaşlarımıza anlatıyoruz.”dedi.