Elazığ'a Proje Yağdı

Gün içerisinde Elazığ'dan gelen proje haberleri vatandaşları umutlandırdı. Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, yeni DAP Projelerini duyururken Ticaret Borsası'nın Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi'nde ise protokol imzalanarak ilk adım atıldı.

Elazığ'a Proje Yağdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun bir süredir deprem gündeminden  yorulan  Elazığ’da afetin gölgesinden yavaş yavaş çıkılırken son günlerde haberlere yansıyan proje haberleri kamuoyunu da   heyecanlandırdı.

ELAZIĞ’A TEDARİK VE TİCARET MERKEZİ KURULUYOR

 Elazığ Ticaret Borsası tarafından hazırlanan Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi Projesi kapsamında, Elazığ İli Gümüşkavak Mahallesinde tüm bölgeye hizmet sunacak, 47 dönüm arazi üzerine yapılacak olan 2000 metrekare kapalı ve 3000 metrekare yarı kapalı alana, 540 metrekare sosyal tesislere, idari binaya ve Elektronik Satış Sistemine sahip modern bir tedarik ve ticaret merkezi kurulacak.

Elazığ'a Proje Yağdı

BÖLGE HAYVANCILIĞI DAHA HIZLI GELİŞECEK

Kurulacak tedarik ve ticaret Merkezinde 2000 m2 kapalı alanda 80 adet, 3000 m2 yarı kapalı alanda 120 adet 15 metrekarelik ortak kullanıma açık padok alanı oluşturulacak.  Oluşturulan bu donatılarla merkezde 1000 adet büyükbaş veya 3000 adet küçükbaş hayvan barınma kapasitesi oluşturulacaktır. Kurulacak bu merkezle gıda güvenliğinin sağlanması ve gıda arzının sürdürülebilirliğinin sağlanması, bölge hayvancılığının ve hayvancılığa bağlı sanayilerin gelişmesinin sağlanması hedefleniyor.

GELİRLERİN ARTMASI SAĞLANACAK

18 ay uygulama süresi bulunan, toplam bütçesi 27.842.486 TL ve destek tutarı 13.921.243 TL olan proje ile çiftçilerin, tüccarların, et ve et ürünleri üreticilerinin, ihracatçı firmaların ve bölge halkının gelirlerinin artırılmasına katkı sağlanacak.

Elazığ'a Proje Yağdı

PROTOKOL İMZALANDI

Elazığ Ticaret Borsası tarafından yürütülen ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen proje için Elazığ Ticaret Borsası’nda protokol imzalandı. Projenin protokol imza törenine Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Elazığ Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Torgut ve Borsa yönetim kurulu üyeleri katıldı. Projenin inşa çalışmaları kısa bir süre sonra başlayacak.

VEKİLLERDEN DAP MÜJDELERİ

Elazığ ve bölge hayvancılığı için önemli görülen bu projenin protokolünün imzalanmasının ardından bir müjde de Ak Parti Elazığ Milletvekillerinden geldi. Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada Elazığ’da birçok DAP projesinin onaylandığını ve protokollerin imzalanmasının ardından kısa süre içerisinde inşa süreçlerinin başlanacağını duyurdular. 

Elazığ'a Proje Yağdı

PROF. DR. EROL KELEŞ: “DAP PROJELERİMİZ ONAYLANDI”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Keleş, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Elazığ'ımızı yakından ilgilendiren projeler ve yatırımlar onaylanmış olup bir bir hayata geçiriliyor. Aziz şehrimize hayırlı olsun. Projelerimizin sözleşme süreçleri tamamlanarak, en kısa zamanda yapımlarına başlanılacaktır. Elazığ’ımız için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Elazığ'a Proje Yağdı

EJDER AÇIKKAPI: “ELAZIĞ'IMIZA HAYIRLI OLSUN”

Konu ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Milletvekili Açıkkapı ise projelerin onaylandığını şu sözlerle duyurdu: “Elazığ, Türkiye Yüzyılının parlayan yıldızı olacak. DAP projelerimiz onaylandı. En kısa zamanda protokoller imzalanıp, projelere başlanacaktır. İlimize hayırlı olsun.”

Elazığ'a Proje Yağdı

NAZIRLI: “ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Milletvekili Nazırlı ise açıklamasında: “Elazığ'ımıza hayırlı olsun! DAP projelerimiz onaylandı. Projelerimizin, sözleşme süreçlerinin akabinde yapımlarına başlıyoruz. Elazığ'ımıza daha fazla eser kazandırmak için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

HANGİ PROJELER HAYATA GEÇECEK?

İşte DAP Tarafından Elazığ ve İlçelerinde Onaylanan  Projeler:

-Uygulayıcı Kurum: Keban Belediye Başkanlığı
Proje Adı: Tarımsal Sulama Modernizasyon Projesi
Yer: Keban/Elazığ

-Uygulayıcı Kurum: Elazığ İl Özel İdaresi
Proje Adı: Elazığ Keban Denizli, Dürümlü Köyü Tarımsal Sulama Projesi
Yer: Keban/Elazığ

-Uygulayıcı Kurum: Elazığ İl Özel İdaresi
Proje Adı: Elazığ Merkez Değirmenönü Tarımsal Sulama Projesi
Yer: Merkez/Elazığ

-Uygulayıcı Kurum: Elazığ İl Özel İdaresi
Proje Adı: Elazığ Merkez Sultanuşağı Tarımsal Sulama Projesi
Yer: Baskil/Elazığ

-Uygulayıcı Kurum: Elazığ İl Özel İdaresi 
Proje Adı: Elazığ Baskil Bozoğlak Dolma Mezrası Tarımsal Sulama Projesi
Yer: Baskil/Elazığ

-Uygulayıcı Kurum: Ağın Belediye Başkanlığı
Proje Adı: Badem Ekme ve Paketleme Tesisi (1 ADET)
Yer: Ağın/Elazığ

-Uygulayıcı Kurum: Kovancılar Belediye Başkanlığı
Proje Adı: Sera Yapım Projesi (2 ADET)
Yer: Kovancılar/Elazığ

-Uygulayıcı Kurum: Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Proje Adı: Süz Balını Dinlensin Tadı Dilden Dile Dillensin Projesi (1 ADET)
Yer: Elazığ 

-Uygulayıcı Kurum: Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Proje Adı: Soğutulmuş Sütle Daha Sağlıklı ve Bol Kazanç Projesi (1 ADET)
Yer: Elazığ

-Uygulayıcı Kurum: Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
Proje Adı: Coğrafi İşaretli Gren Bali Dolum Tesisi Projesi (1 ADET)
Yer: Elazığ

-Uygulayıcı Kurum: Palu Belediye Başkanlığı
Proje Adı: Palu Küçük Kapasiteli Kesimhane Projesi (1 ADET)
Yer: Palu/Elazığ

ÜRETİME DAYALI PROJELER

Başta İl Özel İdaresi olmak üzere Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeler tarafından hazırlanarak DAP İdaresine sunulan ve kabul gören projelerin başta tarımsal sulama, arıcılık, hayvancılık, badem ve et üretimi olmak üzere tarım ve hayvancılık alanında profesyonel sistemler uygulayarak üretimi artırarak şehir ve ülke ekonomisine  katkıda bulunmaya yönelik seçkin projeler olması memnuniyetle karşılandı.

Elazığ'a Proje YağdıElazığ'a Proje YağdıElazığ'a Proje YağdıElazığ'a Proje Yağdı