Elazığ'a 2025 Yılında 50 Milyar TL'lik Yatırım Yapılacak
Elazığ'da İl Koordinasyon Kurulu 2025 Yılı 2. dönem nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında il koordinasyon kurulu 2025 yılı 2’nci dönem Nisan ayı toplantısı yapıldı. Toplantıya Elazığ İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ve kamu kurumları bölge ve il müdürleri katıldı.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı konuşmada “2025 yılı birinci dönemine ait yatırımların değerlendirilmesini yapmak kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştireceğimiz İl Koordinasyon Kurulu toplantımıza hoş geldiniz. Elazığ ilimizde 2025 yılı kamu yatırımı olarak 556 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 49 milyar 418 milyon Türk lirasıdır. Bu projeler için 9 milyar 614 milyon Türk lirası yıl ödeneğinden 1 milyar 271 milyon Türk lirası harcama yapılmış olup harcama oranı yüzde 13.22 'dir. İl merkezimizde toplam 231 proje uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam proje bedeli 36 milyar 216 milyon Türk lirasıdır. Bu projeler için 5 milyar 924 milyon Türk lirası yıl ödeneğinden 1 milyar 11 milyon Türk lirası harcama yapılmış olup yılı harcama oranı yüzde 17,07'dir. İlçelerimizde ise 325 proje uygulanmakta olup, bu projelerin toplam proje bedeli 13 milyar 202 milyon Türk lirasıdır. Bu projeler için 3 milyar 690 milyon TL yıl ödeneğinden 259 milyon TL harcama yapılmış olup, yılık harcama oranı yüzde 7,04’tür. Koordinasyon toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah alacağımız kararların ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantı bölge ve il müdürlerinin yapılacak olan yatırımlarla ilgili sunumları ile basına kapalı bir şekilde devam etti.