ELAZIĞLILAR TERÖRE KARŞI BU ÜLKENİN SINIRINI KORUYAN ASKERLERİDİR!

Erdoğan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 'Son dönemlerde yaşanan terörist saldırıları nedeniyle Dağlıca'da şehit olan askerlerimize Allahtan Rahmet diliyoru

ELAZIĞLILAR TERÖRE KARŞI BU ÜLKENİN SINIRINI KORUYAN ASKERLERİDİR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Son dönemlerde yaşanan terörist saldırıları nedeniyle Dağlıca’da şehit olan askerlerimize Allahtan Rahmet diliyorum .Milletimizin başı sağ olsun .Buradan bir kere daha terörü lanetliyorum. Terörün yoğun saldırı yaptığı iller ile Hadep’in yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı kazandığı ve genel seçimlerde yüksek oy aldığı iller arasında doğrudan bağlantı var. Dikkat edin Hakkari, Van, Diyarbakır, Siirt Tunceli bu illerde hep karışıklık, kaos ve ölüm var. Terör Elazığ’a bugüne kadar giremedi  Çünkü Elazığlılar teröre karşı bu ülkenin sınırını koruyan askerler gibidir. Ancak son dönemlerde durumlar değişmeye başladı. Böyle devam ederse korkarım sınırlar aşılacak  şöyle ki terörün giremediği ancak her gün biraz daha merkeze yaklaştığı bir şehir oldu. önceden terör sadece Karakoçan, Palu ,Arıcak kırsalında eylemler yaparken bugün Tunceli Elazığ ,Bingöl –Elazığ ana yollarını kesmeler , Karakoçan ve Arıcak da değişik eylemler  Kovancılar ilçe  merkezinde karakol basmıştır.’’dedi.

 

Erdoğan;’’ Hadep ve benzeri partiler Elazığ’da en fazla 10- 15 bin oy alırken bugün 50.000 üstünde oy alabiliyor. Elazığ da göç var milliyetçi muhafazakâr. , dindar ve vatansever insanlar göç ediyor. Son 5 yılda Elazığ’dan 100.000 hemşerimiz gitmiş ve gitmeye devam ediyor. Yerine gelenler ise  ne olduğu tam bilinmeyen   niteliksiz ve karışık görüşlü kişiler olduğudur. Bu Göç hadiseleri  Böyle devam ederse 5 yıl sonra Elazığ’ın hali ne olacak bir düşünün? Elazığ Nüfus çoğunluğunu kaybedecektir. Evet Elazığ’ın en büyük sorunu yerli halkın göç etmesidir. Bunu durdurmalıyız. Şimdi herkes bu göçün nasıl önleneceğini düşünmelidir. Özellikle şehrin ileri gelenleri yöneticileri, siyasi parti temsilcileri  sivil toplum örgütleri düşünen  entelektüel kesimler kısaca her Elazığlı bu meselenin çözümü için çok gayret sarf etmelidir. Çözümler üretmelidir. Artık günü birlik siyasi ve idari çalışmaların önüne geçilmedir.”dedi.