ELAZIĞLI VALİ TAKDİR TOPLUYOR

1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan valiler kararnamesi ile Karabük Valiliğine atanan hemşerimiz Mehmet Aktaş, hem şehre yaptığı hizmetler hem de kamu hizmetlerinin halka

ELAZIĞLI VALİ TAKDİR TOPLUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan valiler kararnamesi ile Karabük Valiliğine atanan hemşerimiz Mehmet Aktaş, hem şehre yaptığı hizmetler hem de kamu hizmetlerinin halka en güzel yansımasına yönelik icraatlarıyla takdir topluyor.

İMAMA SORUŞTURMA

Ulusal medyaya yansıdığı şekliyle olay, hemşerimiz Karabük Valisi Mehmet Aktaş’ın Safranbolu incelemeleri sırasında gelişti.  Vali Aktaş, önceki gün Kaymakam Murat Bulacak ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile birlikte Kurtköy’de bulunan TOKİ konutları ve geçen Pazartesi günü yanan 150 yıllık tarihi konakta incelemelerde bulundu.

Ardından Safranbolu Belediyesi tarafından restore edilen mudigerimler Birliği binasını inceleyen Vali Aktaş, binanın yanındaki Kalealtı bölgesindeki gezisi sırasında Eski Camii’nin kapısında asılı olan, ’Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır’ yazısını gördü. Sinirlenen ve korumalarına yazıyı kaldırtan Vali Aktaş, "Böyle bir şey olabilir mi, Allah’ın evi kapalı tutulur mu? Arayın müftüyü imam gelinceye kadar namazları kendisi kıldırsın. Bizzat takipçisi olacağım" dedi.

Vali’nin talimatı ile İlçe Müftüsü Hasan Güneş gelerek camiyi ibadete açtı.

 

SORUŞTURMA AÇILDI

Karabük Müftüsü Halil Bektaş, imam Cemil Başak hakkında soruşturma başlatıldığını, camiye başka bir imamın görevlendirildiğini söyledi. Müftü Bektaş, şöyle konuştu:"Hiçbir camimiz ibadete kapalı tutulmaz. İzine ayrılan görevlimizin yerine mutlaka görevlendirme yapılır. Burada bir aksaklık olduğu ortaya çıkıyor. Tamamen ferdi bir davranışta bulunmuş. Hiçbir cami görevlimiz, ’Ben izine gittiğim için camiyi kapatıyorum’ demek hakkına sahip değil. Aksaklığın nereden kaynaklandığını, nasıl bir olumsuzluk çıktığının tahkikatını yapıyoruz."

Müftü Bektaş, imamın izine ayrılması nedeniyle caminin kaç gün kapalı kaldığının soruşturmayla ortaya çıkacağını, soruşturma sonucuna göre de imam hakkında gereğinin yapılacağını kaydetti.

 

VALİ AKTAŞ KİMDİR?

       01.07.1968’de Elazığ’da doğdu. İlköğrenimi Elazığ Merkez Tadım Köyü İlkokulu’nda; ortaokulu ve liseyi Elazığ İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.1994 yılında Malatya kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde 8 ay İngiltere’de bulundu. Dil ve İngiliz yönetimi ile ilgili eğitim aldı.

        1997’de Aksaray-Gülağaç’ta kaymakam olarak göreve başlayan Aktaş, daha sonra da Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri,Rize-Çayeli ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

        2010-2014 yılları arasında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

        2014-2016 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.

        1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Karabük Valisi olarak atanan Aktaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.