ELAZIĞ'DAN KAÇTILAR KARS'I MESKEN TUTTULAR!

Elazığ'dan umduğunu bulamayan dilenciler, Kars'ı istila etti

ELAZIĞ'DAN KAÇTILAR KARS'I MESKEN TUTTULAR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’dan umduğunu bulamayan dilenciler, Kars’ı istila etti. Son günler de Elazığ, Malatya ve Erzincan’dan giden dilenciler için Kars’ta yetkililer çalışmalarına devam ediyor.

Ramazan ayında umduğunu bulamayan dilencilerin çevre illere gitmesinin ardından Kars’ta son günler de artan dilenciler için çalışma başlatıldı.

‘’ZABITA TOPLAMAKTAN BIKTI ONLAR YAKALANMAKTAN BIKMADI’’

Geçmiş dönemler de Zabıta ekiplerinin Elazığ’da yaptığı operasyonlar sonucunda yakalanan dilenciler hakkında Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılsa da umut tacirlerinin vatandaşı sömürmesine engel olamamamıştı. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın göreve başlaması ile birlikte zabıta ekiplerinin son zamanlar da yaptığı çalışmalar ile dilenciler de gözle görülür bir azalma meydana geldi.

‘’KÜÇÜK ÇOCUKLARI DİLENDİREREK KENDİLERİNE RANT SAĞLIYORLAR’’

Yanlarında bulunan küçük çocukları da kendileriyle birlikte dilendiren dilenciler, duygu sömürüsü yaparak vatandaşların zaafından yararlanıyor. Cadde ve sokaklarda bulunan işyerlerini tek tek gezerek vatandaştan para koparma derdinde olan dilenciler, amaçlarına ulaşana kadar insanları rahatsız  etmeye devam ediyor.

‘’ELAZIĞ’DAN UMDUĞUNU BULAMAYANLAR  BAŞKA İLLERDE TİMSAH GÖZYAŞI DÖKÜYOR’’

Elazığlı yetkililerin üstün çaba göstererek yaptığı çalışmalar sonrası gidecek yeri olmayan dilenciler, şimdiler de Kars’ı mesken tuttu. Kars Belediye Zabıta Ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucun da yakalanan dilencilerin Elazığ, Malatya ve Erzincan’dan geldiği tespit edildi.

‘’KAPIDAN KOVUYORLAR BACADAN GİRİYORLAR’’

Kars’ın kent merkezine yakın bölgelerde konaklayan dilencilere, Zabıta Müdürlüğü ekipleri de operasyon düzenliyor. Cadde ve sokaklardan tek tek toplanan dilenciler, zabıta karakollarına getirilerek burada haklarında Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem yapılıyor. Daha sonra şehir dışı edilen dilenciler, bir gün sonra tekrar işbaşı yapıyor.
 

‘’VATANDAŞLAR BU YALANCILARA İNANMAMALIDIR’’

Elazığ Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erkan BAY’ın yaptığı araştırmalar sonucunda Dilencilerin artık neden Elazığ’da dilenmediği sorusuna vatandaşlardan çok önemli cevaplar geldi.

Konu ile ilgili açıklamalar da bulunan Vatandaşlar; ’Yıllardır dilenciler bizleri sömürdü. Dini duygularımızı kullanarak haksız bir kazanç elde etti. Çoğu zaman kucaklarında küçük çocuklar ile gelip bizim en hassas olduğumuz konudan bizi etki altına aldı. Şuan Elazığ’da yine dilenciler geziyor.Ama geçmiş yıllara  göre bir azalma var. Bunun nedeni Elazığ Belediyesinin yaptığı çalışmalardır. Bizler dilencilere inanmıyoruz. Gerçekten yoksul insan dilenmez. Gerçek yoksulları zaten bizler biliyoruz ve elimizden geldikçe yardım ediyoruz.’’diye ifade etti.