ELAZIĞ'DA ÇANAK ÇÖMLEK TESİSİ KURULDU

Tesisin kuruluşunu tamamladıklarını ve şu anda üretime geçtiklerini anlatan Aydınlıoğlu, tesisin tam kapasiteyle çalışmaya başlamasıyla birlikte günde 5 bin parça &uu

ELAZIĞ'DA ÇANAK ÇÖMLEK TESİSİ KURULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tesisin kuruluşunu tamamladıklarını ve şu anda üretime geçtiklerini anlatan Aydınlıoğlu, tesisin tam kapasiteyle çalışmaya başlamasıyla birlikte günde 5 bin parça ürün çıkarabileceklerini söyledi.

Çanakkale'de kaldığı sürece çanak çömleğe ilgi duyduğunu dile getiren Özcan Aydınlıoğlu, kurduğu tesiste yemek tabakları, testi, el sanatları ve yöresel ürünler başta olmak üzere çok sayıda ürün üreteceklerini söyledi.

Aydınlıoğlu, "Baba mesleği lokantacılık, marketçilikten sonra, bir Çanakkale serüvenimiz oldu. 6 yıl orada kaldıktan sonra orada gördüğüm bu çanak çömlek seramik üretimiyle ilgili ya da kültürel sanatsal çalışmalarla ilgili faaliyetleri Elazığ'a nasıl taşıyabilirizi düşündük. Bu konu için Elazığ Valisi ile görüştük. Kil yataklarının en az Eskişehir ve Bilecik'te olduğu gibi Elazığ'da da endüstriyel seramik üretimine uygun yataklar olduğundan bahsettim. Çok ilgisini çekti. Tabi biz o dönem böyle geniş çaplı bir yatırım düşünmemiştik. Bana özellikle doğal gıda kaplarıyla ilgili neler yapabileceğimizi sorunca ben de tabi tulum peyniri, pekmez üzüm gibi bütün doğal gıda ambalajı eksikliğini bildiğimden dolayı bu sektöre yönelebileceğimizden bahsettim. Böyle bir hikayemiz var. Pazar değil pazarlama sorunu var önümüzde. İnsanlara bunu ulaştırıp, anlatmamız lazım. Dolayısıyla talep göreceğine inanıyoruz. İnşdigerah üretimimizi tam normal bir düzene sokarsak anlatmakta, tanıtmakta ve pazarlamakta fazla sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi.

Özcan Aydınlıoğlu, tesisin bölgede tek olduğunu ifade ederek, günlük 5 bin ürün üretmeyi hedeflediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:"Kayseri'den bu yana hatta daha öteye bu çapta bir üretim tesisi yok. Merdiven altı üretim yapan ufak tefek yerler var. Bizim buradaki yatırımımız çapımız bölgeye hitap edecek şekilde planlandı. Tarım ve Kırsal Kalkınma İl Koordinatörlüğü'nün de çok ciddi bir desteği oldu. Bu desteklerin de verdiği cesaretle bu işlere bu yatırımlara girdik. Burası ilk etapta 8 veya 10 kişiyle çalışmaya başlar. Bu tesisi tam kapasiteyle çalıştırmaya başlarsak 30 kişinin çalışabileceği bir alt yapı var burada. Yani 30 kişiyi istihdam edilebiliriz diye düşünüyorum. Makine parkımızdaki irili ufaklı makineler tam kapasiteyle çalışmaya başladığında günlük 5 bin adet ürün çıkarmayı hedefliyoruz. Tabi ki bunu gerçekleştirebilmemiz için eksikliklerimizin ikmal edilmesi lazım. Bizim bu işin en can alıcı noktası ise enerji. Günlük hayatımızda kullandığımız tüm kaplara alternatif kaplar üretebileceğimizi düşünüyorum."

'GİRİŞİMCİLERİ KURUMUMUZA BEKLİYORUZ'

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Ülkü Altundiş Yıldız ise, kurum olarak bu ve benzeri projelerin hayata geçirilmesini önemsediklerini dile getirerek, girişimciler destek almak için çağrıda bulundu. Yıldız, "TKDK olarak sürdürülebilir ve üretime dayalı projelerden bir tanesindeyiz bugün. Burada el sanatları sektöründe çömlekçilik projesi adı altında bizden 530 bin liralık makine ekipman desteği alan proje sahibinin yanındayız. Kurum olarak istihdama ve sürdürülebilir kalkınmaya destek olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. İlerleyen dönemlerde ve yeni çağrılarda da bu ve benzeri projelerin daha ileriye taşınabilmesi, aynı zamanda tanınabilmesi için kurum olarak desteklerimiz devam edecek. Bizim TKDK olarak el sanatları dışında birçok sektöre de desteğimiz bulunmakta. Hem üretime hem sürdürülebilir kalkınmaya desteğimiz olduğu için, ilimize ve ülkemize böyle bir projeyi kazandırdığımız için mutluyuz. Bütün yatırımcıları ve Özcan Aydınlıoğlu gibi kendine güvenen girişimcileri de kurumumuza bekliyoruz" diye konuştu.