ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİK!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeni binasında gerçekleşen törende yaptığı konuşmada Güllüce, 'Canlı bir organizasyondur planlamalar

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİK!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeni binasında gerçekleşen törende yaptığı konuşmada Güllüce, “Canlı bir organizasyondur planlamalar. 2025 yılını hedef alan Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli 1/100.000 çevre düzeni planı bakanlığımızca ilk kez 2 Nisan 2012 tarihinde onaylanarak yürürlüğe girmişti.’’dedi.

 

‘’ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİK’’

Elazığ'da kalkınma sıçramalarının yaşanabileceğini dile getiren  Güllüce, sözlerini şöyle devam etti; "Özellikle Elazığ kent merkezinde yaşanan hızlı kentsel gelişmeler ile Elazığ kalkınma kurultayında alınan karar ve belirlenen öncelikli sektörler  hedefler çerçevesinde Elazığ Belediye Başkanı ile birlikte hareket ettik.’’dedi.

‘’ÇEVRE DUYARLILIĞI OLAN BİR MİLLETİZ’’
 

Güllüce, Malatya-Elazığ-Bingöl 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planının o şehrin sanayisinin hangi yöne doğru gideceğini, nerenin konut alanı olacağını, ağaçlandırılacak alanın, yolların, kavşakların, tarım alanlarının, gelişme alanlarının, SİT alanları gibi şeylerin anayasasını belirlediğini aktardı. Güllüce, çevre duyarlılığının gittikçe dünyada arttığı gibi Türkiye’de de oldukça iyi olduğunu belirterek "Çevre duyarlılığı olan bir milletiz. Bu planlarda çevre duyarlılığına oldukça önem gösterilmiş. Planlı kalkınmanın, planlı yapılaşmanın, planlı şehirleşmenin bir katkısı olacaktır”dedi.
 

Bakan Güllüce, “Malatya-Elazığ-Bingöl 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planını imzaladı.