'El kaldırıyorum'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da STK'larla yaptığı toplantıda yaşanan gelişmelerin ardından iktidarın karşısında durarak oy toplamak yerine tarihin doğru tarafında yer almak istediklerini söyledi.

'El kaldırıyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı Öcalan çıkışıyla birlikte Türk siyaset tarihi yeni bir yola girdi.

Bahçeli terörist başı Öcalan'ın Meclis'e gelip PKK'nın lağvedildiğini açıklamasını istedi.

MHP liderinin bu çıkışına tepki gösterenler olsa da destek açıklamaları da peş peşe geldi.

Onlardan biri de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel...

"El yükseltiyorum" diyerek açıklamalara destek veren Özel, yeni bir açıklama daha yaptı.

Özel, Diyarbakır’da STK’larla yaptığı basına kapalı toplantıda konuştu. Özel açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Bugünkü şartlarda iktidarın karşısında konumlanarak siyasi kazanç ya da oy elde edebiliriz. Ama biz tarihin doğru tarafında yer almak istiyoruz. Gerekirse oyumuz yükselmez ama ileride bu kardeşlik projesinde CHP iyi yerde durmuş diye tarihe not düşülür.”

Özgür Özel, bu konuda sorumluluk alma ve gerekirse elini taşın altına koymaya teşne gibi duruyor. Belki bu duruşumuz bize oy kaybettirir ama bizler iyi ve doğru yerde durmuş olarak tarihe not düşebiliriz gibi bir çıkış yapıyor.

Özel’in bu tutumu, Bahçelini teklifine yakın duran tüm siyasi parti tabanlarının kendi liderlerini anlamakta zorluk çekmeleri hatta tepki gösterdikleri gibi CHP tabanına da rahatsızlık oluşturmuş gibi gözüküyor. Ama bu fikre yakın duranların tek amacı oylarını yükseltmekten ziyade akan kanın durması ve ülkemizin dört bir yanında huzur, güven ve kalkınma olması.

Bu açıdan bakıldığında sırf bu konuda da olsa Cumhur İttifakına CHP’nin de eklemlendiğini görüyoruz. CHP’nin böylesine hassas bir konuda oy kazanma kaygısına düşmeden olumlu bir sonuç getirme ihtimaline karşı safını iktidardan yana belirlemesi ve bunu açıkça ifade etmesi Özgür Özel’in siyasi liderlik vasfı yanında özgüvenini de ortaya koyması açısından önemli.